26 d'abril de 2024

Es compleix un any de la presa de possessió del càrrec dels regidors i les regidores de l'Ajuntament de Manlleu

El 15 de juny del 2019 es va constituir el consistori amb un pacte de govern entre ERC i JxCat

Raimon Roma 16 de juny de 2020 a les 12:13
El 15 de juny del 2019 els regidors del consistori manlleuenc va prendre possessió del càrrec | elter.ne

Aquest dilluns va complir un any de la presa de possessió del càrrec de tots els regidors i les regidores de l’Ajuntament de Manlleu, amb Àlex Garrido, d’Esquerra Republicana, nomenat alcalde per segona legislatura consecutiva.


Després de guanyar amb gairebé un 36% dels vots les eleccions, ERC, amb Garrido com a cap de llista, va pactar amb Junts Per Catalunya (20% dels vots) per governar conjuntament i còmodament a Manlleu. A l’oposició resten la CUP, el PSC i un regidor aleshores de Som Identitaris, Paco Zambrana, que ara és regidor no adscrit. Per segon consecutiu Àlex Garrido aconseguia l’alcaldia de la ciutat, en un primer any de mandat marcat per la crisi sanitària de la covid 19 que afecta i continuarà afectant l’actualitat social i econòmica del municipi.


El POUM de Manlleu, encara pendent de l’aprovació definitiva, amb la millora dels polígons industrials i els accessos a la ciutat com alguns dels seus punts més destacats és un punt el qual s’hi va posar èmfasi especialment durant la campanya electoral i un dels aspectes claus d’aquesta legislatura que acaba el 2023. El nou Institut del Ter, el projecte del segon pont o ampliar l’oferta d’habitatge públic són alguns dels punts del programa del partit de l’alcaldia i que es treballaran durant aquest mandat, marcat, especialment, per la crisi del coronavirus els últims mesos. Aquesta crisi, entre d’altres, endarrerirà el procés d’aprovació del POUM per les modificacions que cal redactar.


Al ple de presa de possessió d’ara fa un any al consistori manlleuenc, Esquerra va passar set a nou regidors. JxCat, va mantenir els cinc obtinguts el 2015 i el PSC els tres dels anteriors comicis, mentre que la CUP va perdre un regidor.

Etiquetes:
Política Municipal