26 d'abril de 2024

L'INS Antoni Pous guanya un premi del RACC de mobilitat sostenible i responsable

El projecte guanyador es basa en la creació d'un carril bici a Manlleu estudiat en un viatge Erasmus a Bèlgica

Raimon Roma 17 de juny de 2020 a les 10:30
Moment de l'entrega del premi a l'INS Antoni Pous | elter.net

L’Institut Antoni Pous va ser escollit guanyador del premi en la categoria de projecte educatiu de mobilitat segura del RACC gràcies al projecte “Un carril bici! Foment de la mobilitat sostenible”.


Dues alumnes del centre i Joan Mitjavila, coordinador dels projectes europeus de l’Institut van rebre el premi de manera virtual, per videoconferència, de la mà del Conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch. Buch va explicar que el premi se’l mereix el centre manlleuenc “per la participació de tota la comunitat educativa del centre, la vinculació internacional i el compromís amb la seguretat viària al llarg dels darrers anys”.


El projecte “Un carril bici! Foment de la mobilitat sostenible” va néixer d’un intercanvi Erasmus a Bèlgica realitzat per alumnes de l’Institut Antoni Pous en el marc del projecte europeu “Highway to Health”. Durant l’entrega de premis, la Martina, alumne, explica que en arribar a Bèlgica van veure que molta gent anava amb bici i que ho feien per carrils segurs i adaptats a les bicicletes. A partir d’aquí, van iniciar aquest projecte, que consisteix en la realització d’un carril bici que connecti l’Institut amb tota la ciutat i que han traslladat a l’Ajuntament de Manlleu. Actualment el projecte es troba “en fase d’execució”, explicava Joan Mitjavila. El premi atorgat pel RACC és un val de 200 euros per gastar a les botigues de material escolar ‘Abacus’.

Etiquetes:
Societat