24 d'abril de 2024

El Centre d'Innovació de Manlleu més a prop de ser una realitat

Un ecosistema manlleuenc dedicat a la tecnologia, la formació professional, les empreses i les start-ups

Albert Vilella 27 de juny de 2020 a les 18:16
David Bosch, Xevi Capelles (gerent de Cefortem), Àlex Garrido i Joan Rovira (president de Cefortem) | elter.net

El Centre d’Innovació de Manlleu entrarà aquest juliol en una nova fase exploratòria per reunir tots els agents necessaris per convertir el projecte en una realitat i per obtenir recursos. Aquest procés també demana fer una crida a tot el teixit empresarial de Manlleu i de la comarca d’Osona perquè apostin per aquest nou ecosistema manlleuenc dedicat a la tecnologia i a la formació professional, però també, obert a les empreses i a les start-ups.


David Bosch, regidor d’Indústria i Coneixement de l’Ajuntament de Manlleu assegura que amb aquest projecte es vol aconseguir que “la ciutat es converteixi en un referent en formació tecnològica. Això farà que Manlleu pugui fer un salt cap endavant”. Bosch també explica que ja fa molts anys que a la capital del Ter s’ha apostat per la FP i que aquesta, concertada o pública, funciona. Una altra raó per encaminar aquest projecte cap a la formació tecnològica, és la necessitat i demanda d’aquesta “actualment gairebé qualsevol activitat, empresa, negoci, etc. Té una estreta relació amb la tecnologia, amb el big data, amb la indústria 4.0...”.


El Centre d’Innovació és un projecte impulsat per l’Ajuntament de Manlleu i La Salle Manlleu, amb la col·laboració de Cefortem, Creacció i la UVIC. David Bosch explica que aquesta mixtura entre públic i privat “fa que els projectes creixin més de pressa i que arribin més lluny”.


El centre vol ser un espai, ideat per l’arquitecta Laura Padrós, flexible i diàfan on es pugui realitzar tota classe d’activitats relacionades amb la tecnologia, des de showrooms, fins a cursos orientats a les famílies. En total a Manlleu està previst que es faci una inversió de gairebé mig milió d’euros, que es repartirà en dos projectes importants, el centre d’innovació i el Lab espai de Coworking. La meitat d’aquests diners provindran d’un fons europeu. 


Una primera previsió indica que el Centre d’Innovació de Manlleu podria començar la seva activitat a principis de l’any que ve, però David Bosch adverteix que caldrà veure com es desenvolupen totes les fases del pla.

Etiquetes:
Societat