26 d'abril de 2024

El Síndic de Greuges de Manlleu presenta la memòria de l'any 2019

Més del 60% de les queixes de la ciutadania estan relacionades amb urbanisme, habitatge o benestar social

elter.net 2 de juliol de 2020 a les 17:28
Josep Maria Anglada, Síndic Greuges de Manlleu | elter.net

El Síndic de Greuges de Manlleu, Josep Maria Anglada, va presentar aquest passat dimarts al ple ordinari del mes de juny la memòria corresponent a l’any 2019 i al quart trimestre de l’any 2018.


El síndic és un servei per a la ciutadania, independent a l’administració pública, que treballa per defensar els drets dels ciutadans davant les actuacions de l’Ajuntament i els organismes i empreses que en depenen. En aquest sentit, durant l’últim any, Josep Maria Anglada ha atès 27 visites i greuges. Les queixes han estat relacionades amb l’urbanisme, equipaments i habitatge (9); benestar social i salut (7); serveis (4); hisenda municipal (2); veïnatge (2); funció pública (2) i medi ambient (1).


Durant aquest darrer any, Anglada ha fet recomanacions a l’equip de govern, com revisar la taxa de recollida de residus, instal·lar lavabos públics al Passeig del Ter, propostes per trobar l’equilibri entre el joc dels infants i el descans dels veïns, informar la direcció del local de l’ASVAT de la posada en marxa de les càmeres de la plaça Fra Bernadí i revisar l’ús de patins i bicicletes pels carrers de la ciutat.


El síndic recorda que pot actuar quan es produeixen errors en una resolució administrativa, no es compleixen les decisions de l’Ajuntament, la ciutadania no rep una informació a la qual té dret o, entre d’altres, si hi ha retards injustificats en algun procés.

Etiquetes:
Societat