26 d'abril de 2024

Arrenca la campanya «A l'abril cada paraula val per mil (i al juliol val un sol)»

També torna el concurs d'enigmes que caldrà resoldre abans del 30 de juliol

Albert Vilella 5 de juliol de 2020 a les 11:06
Les butlletes es podran trobar als comerços participants i a la Biblioteca BBVA | Biblioteca Municipal de Manlleu

En unes dates poc habituals, el Consorci per a la Normalització Lingüística enceta aquest juliol la campanya “A l’abril cada paraula val per mil (i al juliol val un sol)”.


La seva programació, que normalment ocupa el mes d’abril, enguany s’ha hagut d’ajornar fins al juliol a causa de la pandèmia de la Covid-19. La seva celebració també coincideix amb una altra festa popular que s’ha hagut de moure a aquestes dates, el Sant Jordi, que enguany tindrà lloc el 23 de juliol.  


Des del 2013 el consorci organitza aquesta campanya que durant un mes posa en marxa diferents activitats per tota la comarca d’Osona, amb l’objectiu de revitalitzar la llengua catalana, donar-li visibilitat i fomentar-ne l’ús.


Una de les activitats estrella d’aquesta campanya és el concurs d’enigmes. L’activitat es va programar per primera vegada en l’edició passada, i a causa del seu èxit, enguany es torna a repetir. A partir de demà, dilluns 6 de juliol, una trentena de cartells es repartiran pels aparadors de diferents comerços osonencs, tots ells amb una frase feta diferent que contindrà un enigma.


Les solucions a aquestes endevinalles s’hauran d’escriure en unes butlletes que podreu trobar als comerços participants i a la Biblioteca BBVA. També es pot aconseguir a través d’Internet a blogs.cpnl.cat/concurscat/. Per entrar dins del sorteig del primer premi, un cap de setmana de turisme rural a Osona per a dues persones, caldrà tenir més de 18 anys, haver respost correctament 25 dels 30 enigmes i especificar el nom d’un mínim de 15 botigues. Un cop fet això, es podrà entregar la butlleta emplenada a la bústia de la campanya situada a la Biblioteca de Manlleu. Si s’ha fet servir el formulari d’Internet, es podrà enviar a través del mateix enllaç esmentat.


Tot plegat s’haurà de fer abans del 30 de juliol, la data límit per entregar les butlletes. Els participants que no hagin sortit premiats, també podran optar al premi comerç, vals de 50 euros per gastar en els comerços que formen part de la campanya.

Etiquetes:
Societat