26 d'abril de 2024

«Viu Manlleu!» ofereix a la ciutadania gaudir de la ciutat i de la seva cultura tot l'estiu

Els jardins de Can Mataró han acollit l'acte de presentació d'uns esdeveniments festius que ja estan en marxa

Raimon Roma 9 de juliol de 2020 a les 12:26
Pep Poblet, Àlex Garrido, Eva Font, Imma Muñoz i Guillem Soler, durant l'acte de presentació | elter.net

El passat 1 de juliol van començar els actes emmarcats en la campanya “Viu Manlleu!”, una programació cultural, gastronòmica i comercial pensada perquè els manlleuencs i les manlleuenques gaudeixin dels mesos de juliol i agost a la ciutat.


En aquests dos mesos, coneixent que “la gent tindrà més dificultats per viatjar” i que en conseqüència, “molt probablement passaran les vacances a Manlleu”, tal com afirmava l’alcalde, Àlex Garrido, des de l’Ajuntament s’ha planificat una programació cultural que tindrà com a colofó la Festa Major, que se celebrarà del 12 al 16 d’agost. Els concerts en petit format, el circ, la dansa o la cultura popular seran protagonistes els pròxims dies i aquests esdeveniments es faran en diversos espais de la ciutat. Els jardins de Can Mataró, l’Embarcador del Ter, el prat del rocòdrom i la plaça Fra Bernadí, com a epicentre, acolliran el públic que vulgui gaudir de les actuacions.


Garrido afirmava que “diem que serà Festa Major tot l’estiu”, ja que hi ha programades activitats cada setmana fins a finals d’agost. La regidora de cultura, Eva Font, ha subratllat que “era prioritari ajudar el sector cultural”, tal com abans s’havia fet amb el comerç i les empreses del municipi i que “sempre es prioritza la seguretat i la higiene dels assistents”.


Els actes es concentren a partir dels dimecres, amb la projecció d’una pel·lícula en el marc del Festival de Cinema a la Fresca fins diumenge, amb les nits del divendres i del dissabte més musicals, amb concerts, i els diumenges amb els vermuts artístics com a protagonistes. 


Taules, cadires i distància de seguretat


Un dels requisits indispensables per poder tirar endavant aquesta programació cultural és seguir els protocols d’higiene i de seguretat davant l’amenaça del coronavirus. Imma Muñoz, tècnic de fires i mercats, assegurava que s’ha contractat una empresa que es dedica a netejar i desinfectar les cadires i les taules dels equipaments cada vegada que s’utilitzen. A més, s’ha contractat seguretat per tal que es puguin complir les mesures d’aforament.


Per acabar l’acte de presentació, el músic Pep Poblet, que actuarà el 8 d’agost a la plaça al costat de Joan Tena, ha afirmat que es mostrava “agraït” per “l’esforç realitzat per fer una programació de tanta qualitat i de quilòmetre zero”.

Etiquetes:
Cultura