26 d'abril de 2024

Enèsim maldecap pels veïns propers a l'escorxador

Denuncien que des de fa unes setmanes estan patint una plaga de rates

elter.net 15 de juliol de 2020 a les 12:38
Restes d'excrements de rata en una finca particular | elter.net

Després de tants sorolls, brams i pudors, entre d’altres, els veïns i les veïnes de l’escorxador situat al barri de la Salut i de la Cavalleria expressen el seu enèsim malestar amb la situació denunciant que des de fa setmanes pateixen una plaga de rates.


Aquests animals han estat vistos i fins i tot caçats amb trampes a domicilis particulars de la zona de l’escorxador, una situació que denuncien i exigeixen solucions i mesures immediates a l’Ajuntament. Per les rates, però també per les constants pudors, els sorolls, el bram dels animals o la brossa que s’acumula que, afirmen, no els permeten “gaudir de les terrasses particulars” i que fa tants anys que genera malestar entre la població de la zona, que han tornat a presentar una queixa formal al consistori per aquest últim episodi.


El POUM i la llei impedeixen reubicar, de moment, l’escorxador


Una llei de la Generalitat de Catalunya diu que un escorxador no pot estar a menys de 500 metres d’una explotació ramadera i, per aquest motiu, de moment no es pot instal·lar l’escorxador a la zona de Font de Tarrés.


“Confiem que en un futur aquests metres de distància es puguin reduir i puguem fer una modificació urbanística per reubicar l’escorxador”, assegura l’alcalde, Àlex Garrido. La solució, de moment, confinar-lo. “Hem pactat tancar completament la instal·lació per evitar molèsties visuals, d’olors i acústiques als veïns”, va recalcar a principis de juliol a elter.net.

Etiquetes:
Societat