24 d'abril de 2024

Els serveis socials de Manlleu donen d'alta 150 noves famílies durant la crisi de la covid-19

La mitjana de nuclis familiars atesos al banc d'aliments «El Sarró» ha pujat en 10 usuaris mensuals els últims mesos

elter.net 24 de juliol de 2020 a les 12:38
El Sarró es prepara per canviar d'ubicació | elter.net

El regidor de Promoció Social i Personal de l’Ajuntament de Manlleu, Pere Compte, va anunciar aquesta setmana el nombre de famílies ateses pels serveis socials durant la crisi de la covid-19.


Han estat un total de 1.231 les visites d’unitats familiars de la ciutat que han atès als serveis socials. D’aquestes, 152 ho han fet per primera vegada. Això s’atribueix, en part, a les dificultats econòmiques que han patit famílies de Manlleu, que s’han vist obligades a assistir, entre d’altres, al banc d’aliments “El Sarró”. Aquest ha passat d’atendre a 310 famílies abans de l’estat d’alarma, amb una mitjana d’entre 6 i 10 altes noves mensuals, a 385 a data del 20 de juliol, amb una mitjana d’entre 16 i 20 noves altes mensuals.


L’Ajuntament ha tramitat altres ajudes d’urgència, com ajuts de lloguers, allotjament d’urgència per confinament o subvencions perquè vuit nens i nenes poguessin assistir al casal d’estiu. A més, des de fa ja unes setmanes que el consistori manlleuenc va posar a disposició de la ciutadania unes ajudes per minimitzar l’impacte de la pandèmia. De les 129 sol·licituds, 33 s’han resolt i 30 requeriments estan pendents. També s’han anunciat dos seguiments d’urgència per casos de violència domèstica a Manlleu durant el confinament.

Etiquetes:
Societat