23 d'abril de 2024

La manlleuenca Mama Dembele ha estat guardonada pel Consell Superior d'Esports

Es tracta d'una menció honorífica que es dóna a aquells joves amb resultats brillants en els estudis i en l'esport

Albert Vilella 29 de juliol de 2020 a les 17:38
La temporada que ve la manlleuenca farà el salt al bàsquet universitari amb l'equip Mizzou Women's Basketball | FIBA

La jugadora manlleuenca de l’equip de bàsquet Segle XXI, Mama Dembele Traore, ha estat guardonada amb una menció honorífica pel Consell Superior d'Esports com a esportista en edat escolar 2019.


Aquest dimarts passat la Federació Catalana de Basquetbol li va fer entrega d’un guardó en reconeixement a aquesta menció.


El Consell Superior d'Esports convoca cada any el “Premi esportista en edad escolar”, que concedeix a joves esportistes que aconsegueixen resultats brillants tant a la seva carrera esportiva, com en els estudis que cursen. Enguany la comissió d’aquests premis ha decidit fer entrega d’aquest reconeixement a Mama Dembele.


“Sóc conscient que acadèmicament vaig bé, però no m’esperava que em donessin aquest premi”, reconeix la Mama, “m’ho van comunicar abans del confinament, però a causa de la situació que estem vivint tot s’ha ajornat”.


Aquests últims anys la jugadora, formada a les categories inferiors del CB Manlleu, ha estat jugant amb l’equip Segle XXI, un projecte esportiu que permet combinar la formació amb l’esport d’alt nivell. Per altra banda, ha estudiat el batxillerat científic, biosanitari, a l’Institut Joaquim Blume, un centre que acull esportistes d’alta competició en edat escolar. La Mama reconeix que “ha estat dur” combinar les dues coses i entre rialles admet que a vegades “s’agobia” amb la feina i que acostuma a “estressar” als seus pares, però que el final “se n’acaba sortint”. També explica que “sempre he tingut molt clar que havia de combinar les dues coses” i que sempre s’ha “exigit un rendiment alt tant en el bàsquet com en els estudis”.


De cara a la temporada que ve, la manlleuenca estudiarà Fisioteràpia i Nutrició a la Universitat de Missouri i farà el salt al bàsquet universitari amb l’equip Mizzou Women's Basketball, que milita a la primera divisió de la lliga universitària NCAA (National Collegiate Athletic Association). “Serà una experiència totalment nova, em fa respecte, però en tinc moltes ganes”, admet la Mama Dembele.   

Etiquetes:
Esports