25 d'abril de 2024

Manlleu reconeix els 50 anys d'Esbelt

Tot i la crisi arran de la pandèmia l'empresa no ha aplicat cap ERO o ERTO

Albert Vilella 30 de juliol de 2020 a les 18:07
L'empresa ara mateix es troba davant la problemàtica de la manca d'espai de les seves instal·lacions | Eloi Rubio

L’Ajuntament de Manlleu ha rebut aquest dimecres a membres de l’empresa Esbelt per celebrar el seu 50è aniversari i reconèixer la seva trajectòria. A l’acte hi va participar l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, i el regidor d’Indústria, Coneixement i Agenda Manlleu 2030, David Bosch.


També va comptar amb la presència del Director General d’Esbelt, Frederico Segura, amb fundadors, direcció, accionistes, comitè d’empresa i representants dels treballadors. L’acte va tenir un format senzill a sala d’actes de l’Ajuntament, en el qual Àlex Garrido va fer entrega d’un recordatori institucional.


El Director General, Frederico Segura, explica que l’empresa havia preparat una celebració familiar amb tots els treballadors pel mes de maig, però a causa de la Covid-19, s’ha hagut d’ajornar. Tot i això, l’Ajuntament ha volgut retre aquest reconeixement a una de les empreses més grans i amb més història de la ciutat.


Esbelt és una empresa que fabrica cintes transportadores, amb 95 treballadors a Manlleu, però amb seus arreu del món. La seva facturació anual ronda els 30 milions d’euros i exporta un 75% de la seva producció a 80 països diferents.


Frederico Segura comenta que el seu sector és molt similar al de l’automòbil “hi ha poques empreses, però existeix molta competència”. El Director General explica que Esbelt “competeix en un entorn internacional, amb empreses molt més grans que les nostres”. El secret per mantenir-se en aquest món, assegura, “és la gent que tenim: compromesa, dedicada, simpàtica i amb una actitud fantàstica, això no es pot comprar amb diners”.


Esbelt no ha aplicat mai cap ERO o ERTO. Davant de la crisi provocada per la Covid-19, l’empresa ha mantingut tot el seu personal en actiu. El que han fet, ha sigut crear una bossa d’hores que els treballadors aniran tornant progressivament.


L’empresa ara mateix es troba davant la problemàtica de la manca d’espai de les seves instal·lacions. Segura explica que “Per nosaltres és crucial que es tiri endavant l’ampliació del polígon del Mas, ara mateix la manca d’espai provoca que tinguem una logística interna difícil”. En aquests moments l’Ajuntament de Manlleu està negociant amb els propietaris del terreny agrícola que s’hauria d’urbanitzar.        

Etiquetes:
Economia i empresa