24 d'abril de 2024

ERC i JxCAT Manlleu fan balanç del primer any del pacte de govern

L'alcalde Àlex Garrido fa valdre la feina que s'ha fet per gestionar la crisi actual

Albert Vilella 31 de juliol de 2020 a les 11:53
Àlex Garrido i Arnau Rovira, caps de llista d'ERC Manlleu i JxCAT Manlleu respectivament | Josep Maria Costa

L’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, i el regidor de Seguretat Ciutadana i Civisme, Arnau Rovira han compartit la seva valoració del primer any de pacte de govern entre ERC i JxCAT a l’Ajuntament de Manlleu. Ho van fer aquest dijous en una trobada amb els mitjans de comunicació als Jardins de Can Puget.


Els caps de llista d’ERC i JXCAT valoren positivament el darrer any de govern. Àlex Garrido explica que malgrat que són “dos partits diferents, amb programes electorals que no coincideixen el 100%, hem intentat buscar un equilibri i trobar una resposta conjunta a les necessitats de Manlleu”.


Arnau Rovira segueix la mateixa línia i afegeix que “estan contents amb l’acord de govern” i subratlla la importància de “poder arribar a solucions, tot i la diversitat de pensament”, ja que “les diferències enriqueixen les decisions i els projectes que es tiren endavant des del consistori”.  


Els últims mesos, marcats per la pandèmia, “han sigut complexos i complicats” però Àlex Garrido assegura que les repercussions de la crisi han afavorit a enfortir al pacte de govern perquè els “ha obligat a treballar més units que mai, per tal d’establir ajuts a les a persones i al teixit empresarial de Manlleu”.


Referent a la crisi de la Covid-19, Garrido remarca que Manlleu va ser dels primers ajuntaments a implementar mesures d’impacte i que el treball, no només del govern, sinó també buscant consensos amb l’oposició, ha sigut clau per travessar aquesta situació de la millor manera possible. “En els moments en els quals tot es capgira com un mitjó és molt important demostrar la teva capacitat per tenir idees, complir objectius i trobar solucions”.


La capital del Ter no ha registrat contagis en aquesta última setmana i té un índex de risc molt baix. “La ciutadania ha respost amb maduresa i responsabilitat”, però insisteix que “cal seguir així”. Arnau Rovira, per la seva banda, explica que el nombre d’intervencions policials ha sigut elevada, no tant per la irresponsabilitat de la gent, sinó per la “professionalitat i la intensitat” dels agents, a més, afegeix, “normalment aquestes actuacions s’havien de realitzar a causa de les mateixes persones”.


L’alcalde de Manlleu fa valdre la feina que s’ha fet per gestionar la crisi i també, per altra banda, destaca el programa “Viu Manlleu!”, que aquests dies s’està portant a terme a la ciutat. “En moments com aquest també ens pertoca aportar dosis d’optimisme a la ciutadania i generar espais segurs que dinamitzin el món cultural i el comerç de Manlleu”.    


A la llista de projectes pendents de cara els pròxims tres anys de legislatura els dos caps de llista enumeren el Teatre Centre, la reconstrucció i millora de la pista d’atletisme, la implementació de la brigada canina, subratllen la importància d’avançar amb el projecte de nous polígons i modernització del polígon actual, molt important pel creixement i el futur de Manlleu; acabar les reformes a l’edifici de Can Puget, per poder atendre les necessitats de l’Escola de Música, i abordar de forma integral (amb la implicació de la Generalitat) el problema d’habitatge.


També es va comentar la situació actual del POUM, que de moment no es pot acabar de definir perquè l’Ajuntament està esperant un informe, per part de l’empresa ABM, sobre la inundabilitat de certes zones de Manlleu. Àlex Garrido explica que molts d’aquests projectes s’han hagut d’aturar per la pandèmia, però es mostra confiat i assegura que l’equip de govern treballarà per anar “acomplint” tots els “reptes” que tenen damunt la taula.  

Etiquetes:
Política Municipal