25 d'abril de 2024

Manlleu participa del Consell de Coordinació Territorial de la Covid-19

El comitè es vol convertir en una eina d'acompanyament a alcaldes i alcaldesses en la gestió de la crisi de la pandèmia

elter.net 31 de juliol de 2020 a les 17:44
Manlleu hi participa com a municipi significatiu demogràficament i territorialment | elter.net

El Govern de la Generalitat ha posat en marxa la creació d’un òrgan col·legiat coordinat per les diverses Delegacions Territorials del Govern.


L’objectiu d’aquesta organització és aconseguir un millor seguiment i comunicació entre els consells comarcals i els ajuntaments de la Catalunya Central i entre aquests i la Generalitat.Tot plegat, per coordinar millor la represa de la gestió de la pandèmia de la Covid-19. Fruit d’aquesta intenció, neix el Consell de Coordinació Territorial de la Catalunya Central, que es reunirà telemàticament, un cop per setmana.


El Consell de Coordinació va iniciar la seva activitat a principis de març i s’ha anat vertebrant i reforçant des de llavors. El Consell és complementari a totes les vies existents de seguiment, informació i comunicació i es vol convertir en una eina d’acompanyament a alcaldes i alcaldesses en la gestió de la crisi.


En aquestes reunions hi participen les presidències dels consells comarcals del Bages, Berguedà, Moianès, Osona i Solsonès. També hi són convocats les alcaldies de les capitals de comarca: Manresa, Berga, Moià, Vic i Solsona, i d’altres municipis significatius demogràficament i territorialment com Manlleu, Prats de Lluçanès i Calaf. Per part de la Generalitat, hi assisteixen els directors i directores de tots els Serveis Territorials a la Catalunya Central, així com personal tècnic del Servei Català de la Salut, del Departament de Salut i de Protecció Civil.


A les dues sessions que s’han realitzat fins ara s’ha aportat informació actualitzada de la situació epidemiològica a la Catalunya Central, d’acord amb les dades facilitades pel Departament de Salut. També s’han revisat les mesures acordades pel PROCICAT, aplicables a la Catalunya Central i a la resta del país.    

Etiquetes:
Societat