26 d'abril de 2024

El número 166 de la revista «El Ter» arriba a Manlleu   

L'impacte de la Covid-19 a la Capital del Ter té un pes important en l'edició que es publicarà aquest divendres

Albert Vilella 6 d'agost de 2020 a les 18:08
La cuina, l'esport i el comerç local també hi són presents | Eloi Rubio

La revista “El Ter” torna als quioscos aquest divendres. La instantània vora el Ter del fotoperiodista Adrià Costa encapçala el número 166 de la revista bianual manlleuenca. Al seu revers, l’entrevista a la bibliotecària de Manlleu, Magda Bassas.


Entremig, prop de setanta pàgines amb articles que descobreixen l’impacte de la Covid-19 a Manlleu, l’entrevista a tres exalcaldes de la ciutat i reportatges com el que firmen Imma Domènech i Assumpta Tort, “Un deute pendent amb la història. Manlleuencs a Mauthausen. La recerca”.


La festa manlleuenca també ocupa una gran part de l’edició d’estiu. Els canvis i les anul·lacions han posat a prova les celebracions més importants de l’any: Fes-te Jove, la Festa Major i el Serpent de Manlleu. Sobre aquest tema, l’entrevista de Ramon Anglada a Albert Basegaña reflexiona sobre la falta d’oci a Manlleu durant la resta de mesos de l’any.


La Covid-19 ha afectat tots els àmbits de la nostra quotidianitat i la revista “El Ter” els repassa: els ajornaments i anul·lacions del món de l’esport i de la cultura, l’adaptació de l’escola a la situació actual, la cuina durant el confinament i el comerç local després dels mesos tancats.


Amb tot això, encara queda espai per descobrir alguns escriptors manlleuencs i les seves obres, iniciatives com la de “Petites curiositats manlleuenques” de la Biblioteca Municipal de Manlleu, la història de la ciutat a través de les epidèmies i l’atenció hospitalària o la figura de mossèn Jaume Pladelasala Roquer.        

Etiquetes:
Cultura