23 d'abril de 2024

L'Ajuntament i Fes-te Jove desmenteixen els rumors sobre la realització del Cantabars alternatiu

També s'adverteix que el consum d'alcohol a la via pública pot comportar multes d'entre 3.001 i 15.000 euros

Albert Vilella 7 d'agost de 2020 a les 11:00
Enguany el Cantabars no avançarà per la vila de Manlleu | Albert Vilella

L’Ajuntament de Manlleu i la comissió de Fes-te Jove han emès un comunicat per aclarir els rumors que, segons expliquen, s’han originat referents a la celebració de l’acte estrella de la festa dedicada al jovent. L’ens local assegura que els últims dies ha rebut consultes sobre la realització d’un Cantabars alternatiu.  


Enguany la programació de Fes-te Jove s’ha vist alterada pel context de Covid-19. Actes com el concurs “La Colla Fes-te Jove”, l’Enterrament de la Bóta o el Cantabars s’han hagut d’anul·lar, per tal de garantir les mesures de seguretat marcades pel Departament de Salut. Malgrat això, hi ha qui no ha entès el programa que l’organització va presentar a principis de setmana i que pretén celebrar un Cantabars similar al d’edicions passades.


“Celebra el Cantabars amb la teva colla, lluint la samarreta de Fes-te Jove 2020 i cantant com mai! Penja la teva foto amb l’etiqueta #CantabarsConfinat!”. Aquest és el missatge que apareix al cartell de la festa.


Des del primer moment que es va detectar el malentès, l’Ajuntament i la comissió de Fes-te Jove han treballat conjuntament per tal d’aclarir la situació. D’aquestes reunions en surt un missatge clar i inequívoc: “l’Ajuntament de Manlleu en cap cas ha autoritzat l’organització i realització de cap acte similar al Cantabars”. La comissió de Fes-te Jove també subratlla les mateixa idea: “Enguany el Cantabars no avançarà per la vila de Manlleu”, “Animem a fer sopars de colla i a passar la festa en grups reduïts, respectant les mesures de seguretat”.  


A més, en aquests dos comunicats també s’adverteix que el consum d’alcohol als carrers queda totalment prohibit. Així ho determina la resolució publicada al DOGC (Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya), on s’especifiquen mesures especials en matèria de salut pública, relacionades amb el consum de begudes alcohòliques per a la contenció de nous brots de la pandèmia de la Covid-19.


El consum d’alcohol a la via pública està tipificat com a infracció greu i les multes que se’n deriven van dels 3.001 als 15.000 euros.  

Etiquetes:
Societat