24 d'abril de 2024

El GDT ha preparat una xerrada per resoldre dubtes sobre el riu Ter

Un dels temes que es tractarà és la problemàtica que actualment existeix amb la Devesa

Albert Vilella 7 d'agost de 2020 a les 16:03
La xerrada anirà a càrrec del manlleuenc Jesús Soler, membre del GDT | elter.net

“Riu, Devesa, Manlleu...” així es titula la xerrada que el Grup de Defensa del Ter ha programat pel proper dimarts, 11 d’agost a les sis de la tarda a la Devesa. L’acte, emmarcat dins del programa de Fes-te Jove, anirà a càrrec del manlleuenc Jesús Soler, membre del col·lectiu organitzador.


La xerrada té per objectiu resoldre dubtes i curiositats relacionades amb el riu Ter. Tal com explica Soler, el riu és un tema quotidià sobre el qual giren moltes converses i interrogants. La ponència repassarà diferents punts, com per exemple, la importància d’un riu pel territori per on passa, la necessitat de mantenir-lo en condicions, de l’equilibri ecològic que necessita i de com haurien de ser les seves vores, com s’ha de tractar i què en diu la llei al respecte.


També es farà una anàlisi de totes les accions que s’han portat a terme aquí a Manlleu, quines s’han fet bé i quines haurien pogut fer-se millor. Un altre tema que es tocarà en profunditat és la problemàtica que actualment existeix amb la Devesa.


“Porto tota la vida treballant al costat del riu”. Jesús Soler ha treballat 39 anys al laboratori de l’Estació Potabilitzadora d’Aigües de Barcelona al Llobregat, i també ha fet d’inspector, a compte de l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua), de les depuradores urbanes de gairebé tot Catalunya. A més, durant sis anys va ser el president del GDT i ara encara en segueix sent membre.

Etiquetes:
Societat