25 d'abril de 2024

Els caps de setmana al Museu del Ter

Les visites teatralitzades i els diumenges a la vora del Ter formen part de la programació regular del museu

elter.net 8 d'agost de 2020 a les 17:54
Les visites teatralitzades es podran veure fins el 30 d'agost | Museu del Ter

El Museu del Ter de Manlleu ofereix durant tot l’any diferents activitats culturals, adreçades a un públic molt ampli. Durant l’estiu a aquesta llarga llista de propostes s’hi sumen les visites teatralitzades “l’Esperit del Ter”, una manera diferent de conèixer en profunditat les històries que amaga el museu i la fàbrica de filatura que anteriorment ocupava l’espai.


El Quim i l’Assumpta, dos fantasmes atrapats al museu, són els guies d’aquest recorregut per les instal·lacions, els encarregats d’explicar com era el treball en una fàbrica de filatura, com era el context social de l’època i quina era l’energia utilitzada per fer moure les màquines. A més de l’explicació, els dos fantasmes porten a terme una demostració a tots els assistents del funcionament de la turbina Fontaine, un dels primers motors hidràulics instal·lats a la conca mitja del riu Ter.


Les visites teatralitzades es podran veure fins el 30 d’agost. Cada diumenge a la 12 h, el Quim i l’Assumpta obren les portes del museu. El preu per participar-hi és de 5 euros per persona, però pels més petits de 7 anys és gratuït. Enguany, a causa de la Covid-19, l’aforament està limitat a 15 persones, per això cal fer una reserva a través de la pàgina web del Museu del Ter, trucant al 93 851 51 76 o enviant un correu a info@museudelter.cat.


També, cada cap de setmana, el museu ofereix les activitats “Diumenges a la vora del Ter”, una proposta per descobrir el patrimoni natural i industrial del Ter. Quatre activitats diferents, que es programen un cop cada mes: la visita guiada a la Colònia Rusiñol, l’observació d’ocells de riu a Manlleu, la visita guiada a la Colònia de Borgonyà i una investigació de l’estat de salut del riu Ter.

Etiquetes:
Cultura