24 d'abril de 2024

A Manlleu neix una plataforma per demanar canvis en els protocols preventius en les visites a les residències

En només quatre dies la iniciativa ja compta amb prop de 500 adhesions

Albert Vilella 17 d'agost de 2020 a les 17:52
La iniciativa vol redactar un seguit de demandes que arribin al Departament de Salut | elter.net

“Els estels silenciats” és el nom que rep la plataforma, que familiars d’usuaris de la residència Aura de Manlleu han engegat per demanar al Departament de Salut canvis en els protocols preventius per la Covid-19.


La iniciativa, encapçalada per la seva portaveu, Lola Muñoz; apel·la als danys col·laterals que es deriven de la protecció, però també aïllament prolongat, que s’ha portat a terme a les residències els darrers cinc mesos. En només quatre dies de vida, la plataforma ja compta amb prop de 500 adhesions a Facebook.


Lola Muñoz explica que el principi van acceptar totes les mesures, però que després de tants mesos, la situació s’ha tornat “insostenible”. A la residència Aura, com en moltes d’altres, es permet veure els familiars durant 30 minuts, un cop per setmana. “Aquestes limitacions són molt dures, tant per nosaltres com pels nostres familiars”.  


Muñoz parla de la seva mare, usuària de la residència Aura Manlleu: “no és la mateixa de cinc mesos enrere”, “Pateix Alzheimer i no entén res, no sap per què no l’anem a veure o perquè no ens hi acostem”. Aquests dies, a més, s’han detectat dos casos positius a la residència Aura i s’ha aïllat a tots els usuaris.


La portaveu diu que ni ells ni els usuaris tenen  “la possibilitat de decidir què volem fer”, “estaria disposada a pagar les PCR que fessin falta”, afegeix.


La plataforma vol “convertir-se en la veu” de tots els familiars que viuen aquesta situació i de “les víctimes oblidades”.


Actualment la iniciativa encara es troba en una fase inicial, volen escriure un seguit de demandes que arribin al Departament de Salut. També tenen la intenció de seguir creixent, buscant “la complicitat” de les residències i dels treballadors, i seguir donant resposta a totes aquelles persones que es troben en una situació similar.      

Etiquetes:
Societat