24 d'abril de 2024

Joan Arimany anuncia una nova revista digital dedicada a les relíquies dels sants

La publicació tindrà una periodicitat bimensual i la subscripció serà totalment gratuïta

elter.net 22 d'agost de 2020 a les 10:44
Joan Arimany és gestor cultural especialitzat en religiositat popular | elter.net

El manlleuenc Joan Arimany ha presentat per les seves xarxes socials una  nova revista digital anomenada “Reliquiae Sanctorum Cataloniae”.


El primer número, previst pel mes de setembre, té com a portada una pintura dels Sants Màrtirs de Mura (Bages). Darrere d’aquesta, quaranta pàgines amb seccions que tracten els enigmes que envolten les relíquies, la seva relació amb l’actualitat, algunes efemèrides, entre d’altres.


Un article destacat, les línies que parlen del perill de la vigència de la devoció a les relíquies de sants. En un context de pandèmia, el gest de besar la figura s’ha hagut d’ometre. Un canvi que trenca amb la tradició i que podria esdevenir definitiu.


Joan Arimany,  gestor cultural especialitzat en religiositat popular, fa dinou anys que col·labora en premsa i ràdio, fent divulgació de les relíquies dels sants religiosos. Els blogs “La Devocioteca” (2008) i “Relíquies Cristianes de Catalunya (2014), els sis llibres que té publicats, el darrer anomenat “Ermites, santuaris i devoció popular a Catalunya. Ermitans i aplegadors”; i la seva involucració en exposicions com “Elois i Clarets: els sants patrons, instruments del franquisme a Manlleu”, són mostres de la voluntat del manlleuenc de donar conèixer les relíquies dels sants que, per altra banda, estan molt arrelades a la cultura popular.


Fruit de l’èxit que van tenir els cursos que va realitzar durant la Setmana Santa i la Festa Major de Vic, Arimany va decidir engegar aquest projecte. De moment, la revista digital tindrà una periodicitat bimensual i la subscripció serà totalment gratuïta. Els pròxims dies, Joan Arimany donarà instruccions per poder subscriure’s a la publicació.      

Etiquetes:
Cultura