26 d'abril de 2024

Alerta per risc de rebrot molt alt a Manlleu

Els casos de covid-19 s'han triplicat l'última setmana a la ciutat respecte de les últimes dades

Raimon Roma 27 d'agost de 2020 a les 09:59
Manlleu té una de les taxes de rebrot més altes de la Catalunya Central | elter.net

Salut ha avisat aquesta setmana que la gran majoria de regions sanitàries tenen un risc molt alt de rebrot i, en conseqüència, ja han començat a aplicar algunes mesures per evitar nous i massius contagis amb limitacions de trobades persones o cribratges massius amb proves PCR.


A Manlleu, el risc de rebrot és molt alt. El municipi manlleuenc té un dels índexs de risc més alts d’Osona i la Catalunya Central, amb una xifra del 329,35. A partir del valor 200 es considera que el risc de rebrot és molt alt. Els casos diagnosticats en els últims set dies al municipi han estat 21, tres vegades més que els detectats la setmana anterior. A Osona, només Taradell, amb un índex del 418,29 supera la localitat manlleuenca, mentre que Vic té unes xifres del 248,24, també en risc molt alt de rebrot.


Una altra de les dades que expressen el risc molt alt de rebrot a Manlleu és la taxa rho. Aquesta és la taxa de reproducció de la malaltia, que s’obté a partir de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. A la Capital del Ter aquesta taxa és del 2,51, considerant-se que l’epidèmia creix quan el valor és superior a 1.


Aquestes dades estan actualitzades a dia 27 d’agost, amb valors de fins tres dies abans. L’evolució de la pandèmia a Manlleu i el risc molt alt de rebrot fa que la ciutadania hagi de prendre consciència de la situació i reduir l’activitat social i fer cas a les recomanacions i restriccions del Govern, com la prohibició de les reunions de més de 10 persones o la prohibició de fumar a les terrasses dels bars.

Etiquetes:
Societat