27 d'abril de 2024

Arrenca el Mes de l'Economia Social i Solidària

Les activitats que tindran lloc durant el setembre culminaran amb la celebració de la Fira alTERna't

elter.net 3 de setembre de 2020 a les 11:25
S'organitzaran activitats de tota mena que giraran al voltant del mateix eix, l'emergència climàtica

El Museu del Ter enceta el Mes de l’Economia Social i Solidària amb l’obertura de dues exposicions. Les mostres segueixen el fil conductor del conjunt d’iniciatives agrupades el mes de setembre, l’emergència climàtica. La Fira de la Llavor de Roda de Ter serà el primer acte d’un seguit de propostes que culminaran amb la 4a edició de la Fira alTERna’t.


La primera mostra que ofereix el Museu del Ter s'anomena “Què és l’Economia Social i Solidària?” i romandrà oberta fins al 17 de setembre. L’exposició, cedida per l’Ajuntament de Cardedeu, mostra la importància de l’economia social i solidària i, concretament, del món cooperatiu. També s’hi podran trobar algunes de les iniciatives socials que ha engegat la xarxa alTERna’t al llarg de la seva trajectòria.


La segona, rep el nom de “La mar de plàstics” i estarà instal·lada al museu fins al 27 de setembre. La mostra ha estat cedida per la Diputació de Barcelona i explica un dels principals problemes que amenacen el fons marí, la contaminació per plàstics, i dona les claus per canviar aquesta situació.


La vuitena edició de la Fira de la Llavor de Roda de Ter, que enguany es farà conjuntament amb el Tasta la Llavor, es celebrarà aquest diumenge. L’esdeveniment, que tindrà lloc a la Muntanyeta de Roda de Ter, comptarà amb una xerrada sobre les conseqüències del canvi climàtic als boscos d’Osona, el Tast de Tomàquets Tradicionals Locals, la Fira de Producte Ecològic i de Proximitat, Tallers Online i l’Exposició “La Flora Catalana del Montseny” al Museu de l’Esquerda.


Durant el mes de setembre s’organitzaran activitats de tota mena que giraran al voltant del mateix eix. Per a les pròximes setmanes s’esperen projeccions al cinema del Casal de Gràcia de Manlleu, diferents actes organitzats pel Museu del Ter, com per exemple, l’entrega de premis del concurs literari “El porc del demà”; i una programació especial que oferirà Ràdio Manlleu.


Totes aquestes activitats culminaran amb la 4a Fira alTERna’t que es celebrarà el 27 de setembre a l’Embarcador del Ter. Tallers, xerrades, activitats, presentació de diverses iniciatives, tot això, amb la presència de gairebé una trentena d’entitats d’economia social i solidària que muntaran el seu estand.


El Mes de l’Economia Social i Solidària està coorganitzat per totes les entitats de l’alTERna’t, Xarxa d’Economia Social i Solidària d’Osona, i l’Ajuntament de Manlleu, amb la col·laboració de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central.  

Etiquetes:
Societat