26 d'abril de 2024

El Museu del Ter prepara una proposta diferent per rememorar la història dels pisos de Can Garcia

Es preveu que el projecte vegi la llum a partir del mes d'octubre

Albert Vilella 3 de setembre de 2020 a les 14:28
Els pisos de Can Garcia han esdevingut un símbol de Manlleu | elter.net

El Museu del Ter comença a preparar una adaptació de l’obra sobre els pisos de Can Garcia. A petició dels veïns del barri de l’Erm, el museu tenia previst recuperar la proposta teatral “El meu barri” (2013), actualitzar-la i oferir-la durant aquest estiu.


A causa del context de pandèmia, la producció de l’obra es va aturar. Actualment, el projecte conjunt entre la companyia CorCia Teatre i el Museu del Ter s’ha tornat a posar en marxa, però amb un format diferent, la idea és crear una docusèrie. Es tracta d’una proposta audiovisual que repartirà el seu contingut en cinc capítols. Cadascun d’aquests servirà per presentar un dels personatges de la història. Un cop descobert tot l’elenc, es vol realitzar una representació final amb tots ells.  


La docusèrie i l’obra de teatre es troben en fase de producció. El guió ja està plantejat i s’està treballant en la localització dels espais i l’escenografia. Malgrat la incertesa actual, la previsió és que durant aquest mes de setembre comencin les gravacions i els assajos. De cara a l’octubre o el novembre podria sortir a la llum tota aquesta feina.  


Els capítols es podran veure a través del canal de Youtube del Museu del Ter i l’obra de teatre es representarà a l’escenari situat al museu.


La representació, escrita i dirigida per Joan Roura i Xef Vila, té l’objectiu de rememorar la història dels pisos de Can Garcia, que han esdevingut un símbol de Manlleu. També de l’època puixant de la indústria catalana i de l’arribada de mà d’obra d’arreu de l’Estat, que es situa a finals dels anys cinquanta i principis dels seixanta. Els darrers anys s’han portat a terme les obres d’enderrocament dels blocs de pisos situats al barri de l’Erm, però aquesta és una manera de mantenir-los a la memòria manlleuenca.    


Fa onze anys que l’equipament municipal treballa conjuntament amb CorCia Teatre per oferir, durant els mesos de juliol i agost, representacions relacionades amb la història local. Alguns exemples són les obres “Sessió Contínua” (2019), que tornava a obrir les portes dels cinemes emblemàtics de Manlleu; o “Cafè, coope i puro” (2018), que commemorava l’entitat centenària de la Cooperativa de Manlleu.

Etiquetes:
Cultura