26 d'abril de 2024

La proposta de llei per regular el preu dels lloguers afecta Manlleu

L'acord permetrà evitar que el propietari d'un immoble pugui demanar el preu que vulgui a l'arrendador

ACN/elter.net 10 de setembre de 2020 a les 13:15
Manlleu es veurà afectat per aquesta nova proposta de llei | elter.net

La setmana passada es va arribar a un acord 'in extremis' per desencallar la regulació dels lloguers a Catalunya. El Sindicat de Llogateres, JxCat, ERC, CatECP i la CUP van aprovar la Proposició de llei per limitar les rendes.


La mesura pretén regular la "contenció" i "moderació" de les rendes quan es destinin a la residència permanent i es trobin en zones declarades amb "mercat d'habitatge tens", com per exemple, a Manlleu. A la ciutat manlleuenca, la tendència del preu mitjà de lloguer d’un immoble ha crescut considerablement, concretament un 20% des del 2015 fins a l’actualitat, amb una quota mitjana de 469 euros per habitatge. En ser una ciutat de més de 20.000 habitants, Manlleu entra en el grup de municipis catalans que es veuran beneficiats per aquesta nova proposta de llei.


Aquesta proposta resultant de l'acord tindrà en compte les despeses dels propietaris en la rehabilitació dels immobles i exclourà els petits tenidors en situació de vulnerabilitat, és a dir, amb uns ingressos inferiors als 2.000 euros mensuals incloent les rendes. L'acord deriva de la proposta del Sindicat de Llogateres per convèncer els parlamentaris de JxCat de retirar les vuit esmenes presentades i votar a favor de la llei, que tindrà com a un dels objectius principals que hi hagi un topall que fixi un límit de preu de lloguer.


Una altra de les modificacions acordades és la possibilitat del propietari de repercutir el preu de les obres quan aquestes impliquin una millora de la qualitat de l'immoble. Jaime Palomera, portaveu del sindicat, va celebrar l'assoliment de l'acord i ha defensat la importància de la llei per regular els lloguers a Catalunya. Segons va explicar, la normativa no afectarà l'obra nova amb l'objectiu d'incentivar la construcció d'habitatges protegits. "Cal regular el lloguer i construir habitatge públic i protegit", va resumir el portaveu.


La llei es va aprovar amb els vots favorables de JxCat, ERC, CatECP i la CUP i els contraris de Cs, PSC, PDeCAT i PPC.

Etiquetes:
Societat