27 d'abril de 2024

Prop de 300 persones es reuneixen a la Plaça Dalt Vila per celebrar la Diada Nacional de Catalunya

A les 17:14 h els balcons de Manlleu s'han omplert després de sentir el repic de les campanes

elter.net 11 de setembre de 2020 a les 19:33
L'acte convocat per l'ANC Manlleu ha comptat amb totes les mesures de seguretat | Constanci Navarro

L’acte de celebració de la Diada Nacional de Catalunya convocat per l’ANC Manlleu ha comptat amb 252 participants. A aquesta xifra se li pot sumar les 60 persones no inscrites que envoltaven l’espai delimitat a la Plaça Dalt Vila.


A partir de les 11:30 h els assistents han començat a ocupar les seves marques. Centenars de llaços grocs marcaven la distància de seguretat. També hi havia diversos punts amb dispensadors de gel hidroalcohòlic. A les 12 del migdia han començat els parlaments de l’ANC Manlleu, seguits de la lectura del manifest i el desplegament d’una lona amb el lema “Objectiu Independència”.


A continuació, Xavier Boada i Ferran Albrich han sortit al balcó de l’edifici de Can Puget. L’actor, acompanyat del violoncel del baríton, ha llegit unes línies del llibre “Victus” d’Albert Sánchez Piñol. Seguidament, Ferran Albrich, Joan Mas, Judit Muñoz i Mariona Llobera han interpretat quatre cançons: El cant dels ocells, El cant del poble, El cant de la senyera i Els Segadors. L’última peça ha posat punt final a un acte que no superat la mitja hora de durada.    


També, a les 17:14 h, les campanes han repicat a Manlleu. Aquest era el senyal perquè la gent sortís als balcons amb la samarreta que l’ANC ha distribuït aquest any. Una acció que tenia per objectiu completar les concentracions d’aforament limitat.

Etiquetes:
Societat