25 d'abril de 2024

El curs escolar a Manlleu va començar amb una xerrada sobre les desigualtats educatives en temps de pandèmia

La sociòloga Aina Tarabini va posar en relleu els risc que ha comportat el confinament en els alumnes

elter.net 16 de setembre de 2020 a les 13:11
La conferència es va fer a la sala d'exposicions de Can Puget | elter.net

La comunitat educativa de Manlleu va estrenar el nou curs escolar, el passat dijous 10 de setembre, amb la conferència virtual “Educació en temps de pandèmia global: reptes des de la justícia social” a càrrec d’Aina Tarabini.


La professora i investigadora en sociologia de l’educació, va posar de relleu els risc que ha comportat el confinament a l’hora de fer front a alguns dels reptes habituals dels centres com la segregació, l’abandonament escolar o la igualtat de condicions entre alumnes. L’acte d’inauguració del curs escolar es va celebrar en format virtual per poder garantir la participació dels docents seguint les mesures de prevenció de contagis per coronavirus. La conferència es pot veure al canal de Youtube de l’Ajuntament de Manlleu.


Malgrat el format en línia de la ponència, la sala d’exposicions de Can Puget va acollir la celebració d’un petit homenatge al professorat que va jubilar-se durant el curs 2019-20, una iniciativa que es pretén continuar durant els propers anys. Els docents van rebre diversos obsequis com a reconeixement a la seva aportació a tantes generacions de manlleuencs i van poder seguir la conferència des de l’espai juntament amb l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, i el regidor d’Educació, Rafa Cuenca.

Etiquetes:
Societat