23 d'abril de 2024

Comença el rodatge de la docusèrie del Museu del Ter i la companyia CorCia Teatre

"Novè Segona" sortirà a la llum el mes de novembre a través del canal de Youtube de l'equipament municipal

elter.net 19 de setembre de 2020 a les 18:06
Imatges del rodatge de "Novè Segona" | Museu del Ter

El Museu del Ter i la companyia CorCia Teatre han començat aquesta setmana les gravacions de la docusèrie “Novè Segona”, un projecte que té per objectiu rememorar la història dels pisos de Can Garcia. Manlleu, com no podia ser d’una altra manera, serà l’escenari d’aquest projecte audiovisual.


La proposta, dirigida per Joan Roura i realitzada per Xef Vila, es dividirà en cinc capítols. Els vídeos tindran una durada d’uns 15 minuts i es podran veure a partir del mes de novembre a través del canal de Youtube del museu. En cadascun d’aquests capítols es presentarà un personatge. Un cop descobert tot l’elenc, es realitzarà una representació final amb tots ells.


L’argument de la docusèrie girarà el voltant dels pisos de Can Garcia durant la segona onada migratòria del segle XX, situada a finals dels anys cinquanta i principis dels seixanta.


A part de la història ficcionada, la producció també comptarà amb testimonis reals de manlleuencs i manlleuenques. De moment, unes cinc persones s’han adherit al projecte per explicar les seves vivències i aportar els seus punts de vista.


A petició dels veïns del barri de l’Erm, el museu tenia previst recuperar la proposta teatral “El meu barri” (2013) i oferir-ne una continuació. L’obra es trobava en el marc de “Les nits teatrals” del Museu del Ter i s’havia de representar durant l’estiu passat. Tot i això, a causa de la pandèmia, el projecte es va aturar. Després de gairebé mig any, la iniciativa s’ha tornat a engegar amb aquest nou format.


El Museu del Ter i CorCia Teatre fa onze anys que treballen conjuntament per oferir, durant els mesos de juliol i agost, representacions relacionades amb la història local. Alguns exemples són les obres “Sessió Contínua” (2019), que tornava a obrir les portes dels cinemes emblemàtics de Manlleu; o “Cafè, coope i puro” (2018), que commemorava la centenària Cooperativa Mútua de Pa i Queviures.  

Etiquetes:
Cultura