26 d'abril de 2024

La manlleuenca Rosa Maria Ramírez i Neus Sánchez reben el Premi Festival Conxita Badia

El reconeixement consta d'una dotació econòmica i la possibilitat de fer un concert en la pròxima edició del festival

Albert Vilella 20 de setembre de 2020 a les 10:19
Nou formacions van competir a l'església de Santa Maria de Camprodon | elter.net

La soprano manlleuenca Rosa Maria Ramírez i la pianista Neus Sánchez han rebut el Premi Festival Conxita Badia, un reconeixement a formacions de cambra que ret homenatge a la figura de la soprano liederista i pianista catalana, una de les més destacades del segle XX en el camp de la cançó culta i popular.


Nou formacions van arribar a la final i van competir a l’església de Santa Maria de Camprodon.


La celebració va tenir lloc el passat 6 de setembre. La jornada va començar a l’església de Sant Cristòfol de Beget, amb l’homenatge a Conxita Badia, una missa cantada amb músics de la comarca i el Cor Adelaisa del Ripollès. Més tard, va començar la competició. Totes les formacions van actuar davant d’un jurat expert, format per professionals i pedagogs en actiu dels Conservatoris de Grau Mig. En la valoració, el jurat va tenir en compte el valor de la interpretació del lied en català i les dones compositores.


El premi obtingut per Ramírez i Sánchez consta d’una dotació econòmica i la possibilitat de realitzar un concert a la següent edició del festival, que es celeberà l'any que ve.


Rosa Maria Ramírez és col·laboradora del programa “Nostra Dansa” de Ràdio Manlleu i actualment es troba combinant la seva feina com a logopeda i pedagoga de la veu, amb la confecció de diversos projectes amb diferents professionals. Neus Sánchez és alumna de guitarra al Conservatori Municipal de Música de Barcelona i també estudia piano al Conservatori Superior de Música del Liceu. 

Etiquetes:
Societat