25 d'abril de 2024

Cribratge massiu a Manlleu per detectar positius de covid-19 asimptomàtics

Les dades preocupen: la ciutat manlleuenca té el risc de rebrot (917) més alt de tot Catalunya

elter.net 22 de setembre de 2020 a les 09:25
El cribratge a Manlleu s'iniciarà aquest dimecres | ACN

En els últims set dies, el nombre de casos positius de covid-19 a Manlleu s’ha multiplicat, i la ciutat té ara mateix l’índex de risc de rebrot més alt de tot Catalunya (917), molt per sobre del segon municipi en risc, Girona (664).


Aquestes dades són molt preocupants perquè la tendència no va a la baixa, sinó tot el contrari. Per aquest motiu és molt important detectar el màxim nombre de casos asimptomàtics possible, pel que l’Ajuntament de Manlleu i el Departament de Salut faran un cribratge massiu al Barri de l’Erm, concretament al Centre Cívic Frederica Montseny els dies 23, 25 i 28 de setembre. El dia 24 de setembre se’n farà un altre a l’Escola Puig Agut, on se sotmetran a la prova tot l’alumnat i el professorat del centre. Amb aquesta recollida de mostres PCR es vol aconseguir aïllar els casos positius de persones que no han mostrat símptomes per controlar l’evolució i la cadena de transmissió de la pandèmia a la capital del Ter.


Es preveu que durant aquests tres dies es recullin 1.200 proves PCR a veïns i veïnes de Manlleu d’entre 15 i 55 anys i que no presentin símptomes. L’horari per fer-se el test serà de 8:30 a 13h i de 15 a 20h.


Manlleu és el punt més crític del país pel que fa al risc de rebrot


L’evolució del risc de rebrot a Manlleu l’última setmana ha estat molt preocupant. Si fa set dies les dades ja eren altes, aquesta setmana han tocat sostre. L’índex indica que la ciutat manlleuenca està amb un risc de rebrot de 917 punts i la velocitat de reproducció de la malaltia és de 2,39. És el municipi de Catalunya amb les taxes més altes, a distància de la segona ciutat, Girona (664).


En l’última setmana es van detectar 54 casos positius nous, més del doble que fa quinze dies. La mitjana d’edat dels afectats també ha baixat fins als 30 anys i dels nous positius, quatre persones han estat ingressades en centres hospitalaris.

Etiquetes:
Societat