25 d'abril de 2024

Comença el cribratge a Manlleu amb l'objectiu d'aïllar els asimptomàtics

«Necessitem més recursos humans per vetllar que es compleixin les mesures de seguretat», destaca Àlex Garrido

Raimon Roma 23 de setembre de 2020 a les 12:52
Cues al Casal Cívic Frederica Montseny per fer-se una prova PCR | elter.net

Manlleu ha començat aquest dimecres al matí la primera jornada de cribratge massiu que es realitzarà a la ciutat. Els dies 25 i 28 d’octubre també es faran proves PCR a la població, al Casal Cívic Frederica Montseny, amb l’objectiu de detectar els infectats de covid-19 asimptomàtics.


Des de les 8:30h del matí que el Casal Cívic ja comptava amb una cua important de persones esperant a fer-se les proves PCR. El principal objectiu del cribratge, assegurava l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, és “detectar les persones asimptomàtiques que ajuden a propagar el virus a la nostra ciutat”. Amb dades actualitzades, el risc de rebrot a la capital del Ter se situa en 960,58 punts, uns registres lleugerament inferiors que els del passat cap de setmana però igualment preocupants. En les primeres cues del matí s’ha vist població de totes les edats, però un bon nombre dels assistents es trobaven en la franja d’entre 15 i 35 anys, “el cribratge més important” segons el batlle, que feia una crida especial a les persones que s’emmarquen en aquest col·lectiu a fer-se la prova.


Els resultats de la jornada d’avui es podrien tenir aquesta mateixa nit o com a molt dijous al matí, i es procediria a comunicar als positius asimptomàtics que han de complir una quarantena de 14 dies. 


Les grans trobades familiars i les reunions entre amics, principals causes del rebrot


L’alt índex de rebrot a Manlleu s’ha produït principalment per trobades grans familiars, com casaments o comunions i també amb les colles d’amics. “No es tracta d’un focus determinat per una activitat en concret”, subratlla Garrido. L’alcalde recalcava que la ciutat necessita més informadors de carrer i agents telefònics, així ho ha traslladat a la Generalitat, per controlar que es compleixen les mesures de seguretat i que es fan adequadament els aïllaments.


De moment, a Manlleu no es planteja cap mesura de reducció d’activitats comercials, com reduir l’aforament al sector de la restauració perquè “això no ha tingut impacte en les transmissions que s’han produït”. La mesura més adequada, el cribratge que s’està realitzant aquests dies a Manlleu i actuar amb conseqüència.

Etiquetes:
Societat