24 d'abril de 2024

Un 5% de les persones que s'han fet el PCR en el cribratge de Manlleu han donat positiu

La consellera Alba Vergés va recalcar des del Casal Cívic que cal «mantenir la gent molt informada sobre els aïllaments»

Raimon Roma 25 de setembre de 2020 a les 18:38
La consellera Vergés ha visitat aquest divendres Manlleu | elter.net

La consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Alba Vergés, va visitar aquest passat divendres Manlleu, en concret, el Casal Cívic Frederica Montseny per veure de primera mà com s’està desenvolupant el cribratge massiu que s’està fent aquests dies a la ciutat.


“Hem d’analitzar què està passant i com tallar les cadenes de transmissió. Cal fer un seguiment que vagi més enllà del cribratge i actuar amb conseqüència”. Aquestes eren les paraules de la consellera, que va estar present al cribratge massiu que s’està efectuant a la ciutat i va tenir temps per conversar amb diversos agents del municipi, com representants polítics o treballadors del sector sanitari. Vergés va ser clara amb les seves afirmacions: “depèn de la ciutadania permetre que el virus corri o bé, tallar les cadenes de transmissió”. Amb aquestes paraules la consellera va posar èmfasi a la importància de complir estrictament l’aïllament de tots els casos positius i detectar els asimptomàtics.


Primeres dades del cribratge massiu a Manlleu


Aquest passat divendres es van donar a conèixer els primers resultats del cribratge que s’està fent al Casal Cívic Frederica Montseny i també del que es va fer a l’escola Puig-Agut. A l’equipament cultural van fer-se la prova dimecres passat un total de 413 persones; al Puig-Agut, 304 i fins a mitja tarda de divendres, 324 persones havien passat novament pel Frederica Montseny. Els resultats van mostrar un 5% de casos positius asimptomàtics, unes xifres que “no són preocupants” per Manlleu, detallava la consellera. “Això ens permet aïllar aquests casos de persones que no donen símptomes, és la clau per capgirar la situació”, recalcava la consellera.


El paper dels informadors de carrer, clau


Tant la consellera Alba Vergés com l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, van recalcar la importància dels informadors de carrer que vetllen pel compliment de les mesures de seguretat dels ciutadans i els conviden a realitzar les proves PCR.


“El que s’ha de fer és mantenir la gent molt informada. És un virus que es transmet i s’ha d’entendre. La gent ho ha de conèixer i necessitem persones que ho puguin explicar”, subratllava Alba Vergés, explicant un conveni que es pot posar en marxa a diverses poblacions de Catalunya de la mà de la Creu Roja, que posaria més informadors per fer feina a peu de carrer amb la ciutadania. “És un treball previ molt important, informar a la gent. Un cop fet el cribratge cal insistir perquè es compleixin les quarantenes”, va dir.


L’Ajuntament posarà alternatives d’habitatge a persones que no puguin complir les quarantenes a les seves llars


El batlle de Manlleu, Àlex Garrido, informava que la Generalitat i el Departament de Benestar Social estan treballant per oferir alternatives d’habitatge a tota aquella ciutadania que no pugui complir la quarantena obligatòria a les seves llars. Garrido va explicar que el Departament els va informar d’albergs que estarien disponibles a poca distància de Manlleu i que, fins i tot a la ciutat, hi ha capacitat per oferir habitatges alternatius.


L’índex de rebrot a Manlleu baixa, però continua tenint un risc molt elevat


Amb dades actualitzades aquest diumenge, 27 de setembre, l’índex de rebrot a Manlleu se situa en 863,22 punts, unes xifres que confirmen una certa estabilitat, després de la baixada de més de 120 punts registrada abans d'ahir. No obstant això, és molt important sotmetre’s al cribratge massiu que s’està realitzant aquests dies, sent demà dilluns l’última jornada per fer-ho.


Amb aquest cribratge es detectaran casos asimptomàtics que col·laboren activament amb la propagació del virus, però és important que hi vagi sobretot la població que es trobi entre la franja dels 15 als 55 anys, ja que la mitjana d’edat dels afectats és de 31 anys. Osona es manté com la segona comarca de Catalunya amb més risc de rebrot, superada, per molt, per la Cerdanya.

Etiquetes:
Societat