26 d'abril de 2024

Concentració de «Els Estels Silenciats» davant la Residència Aura de Manlleu

Arreu del país hi va haver manifestacions per reivindicar els drets de les persones usuàries de les residències

elter.net 26 de setembre de 2020 a les 17:37
Concentració davant la Residència Aura de Manlleu

Una trentena de persones es van concentrar el passat dissabte a Manlleu per reivindicar els drets de les persones grans usuàries de les residències.


Durant la pandèmia, les autoritats sanitàries han establert uns protocols preventius que, entre altres mesures, limiten les visites dels familiars i la durada d’aquestes. La plataforma “Els Estels Silenciats” va convocar una trobada dissabte al migdia davant la Residència Aura de Manlleu, on fa unes setmanes, va néixer la iniciativa. Tal com explica la seva portaveu, Lola Muñoz, l’objectiu és convertir-se en “la veu de tots els familiars” que viuen aquesta situació, però també “dels estels silenciats”.


Simultàniament, arreu del país van tenir lloc diferents manifestacions. Les plataformes “Marea de Residencias” i la “Coordinadora de residències 5+1”, per exemple, van organitzar concentracions a la Puerta del Sol de Madrid i a la plaça Sant Jaume de Barcelona. En aquestes trobades es van veure pancartes amb el lema: “Són persones, amb els mateixos drets i molt a dir, escolteu-los!”, d’altres on es podia llegir el missatge “moriran de pena”.


En la manifestació de Manlleu també es va pronunciar un manifest. “Els Estels Silenciats” demanen canvis: la redacció d’uns protocols amb la col·laboració de les persones grans usuàries de les residències, que es puguin aplicar i que no només tinguin en compte el nombre de contagis, sinó també els danys col·laterals que es deriven de la protecció, però també aïllament prolongat, que s’ha portat a terme a les residències els darrers sis mesos.


Actualment a la Residència Aura, com en moltes d’altres, es permet veure els familiars durant 30 minuts, dos cops per setmana. Fins fa poc, només es podia visitar als usuaris un cop cada set dies. Malgrat aquest increment, la plataforma “Els Estels Silenciats” segueix considerant que és “insuficient” i exigeix més temps i més visites. En menys de dos mesos la plataforma ja té prop de 2.000 seguidors a Facebook i uns 500 a Twitter.

Etiquetes:
Societat