27 d'abril de 2024

L'estació de mercaderies i la construcció d'un llarg carril bici avancen de fase

El ple va aprovar una modificació de pressupost per aquests dos projectes d'indústria i mobilitat

Raimon Roma 30 de setembre de 2020 a les 11:26
Manlleu estudia el projecte d'una estació de mercaderies | elter.net

Un dels punts de discussió del ple ordinari del mes de setembre, celebrat aquest dimarts a la tarda, va ser la modificació de pressupost de diversos crèdits, entre els quals destaquen els projectes de l’estació de mercaderies i del carril bici a Manlleu.


Els dos projectes fa temps que estan sobre la taula i aquest dimarts van avançar en les seves fases. En el cas de l’estació de mercaderies, el regidor d’Indústria de l’Ajuntament de Manlleu, David Bosch, va explicar que fa uns mesos van presentar la primera fase del projecte, un estudi de la demanda, que va resultar ser “molt positiu”. “Seria factible realitzar l’estació de mercaderies per la demanda de l’empresariat de la nostra zona”, va dir, afegint que ara es pot avançar amb la segona fase, que seria veure la viabilitat tècnica i econòmica de l’estació. Faltaria encara una tercera fase, que seria debatre i escollir sobre el model de gestió. Bosch va afegir que “l’aposta pel sistema de transport ferroviari a Manlleu és positiu perquè l’impacte és molt menor que el transport per carretera i, a més, podria millorar els comptes dels resultats de les nostres empreses”.


L’alcalde, Àlex Garrido, va explicar que l’any 2018 es va produir una reunió molt important amb representants d’ADIF i RENFE per demostrar la rendibilitat del projecte de l’estació de mercaderies, expressant que sí que hi havia empreses interessades es farien responsables de llogar l’equipament i fer-se responsables “de la part que els pertoqui”. A partir d’aquesta reunió es va avançar cap al primer estudi, un fet el qual van mostrar el seu desacord des de la CUP, que van votar en contra de la modificació del pressupost.


“No està justificat en aquests moments pagar aquests estudis per l’estació de mercaderies. No anem en contra del tren, però no té sentit que l’Ajuntament faci despeses sobre una línia ferroviària de la qual no té competències”, recalcava Maira Costa.


85.000 euros destinats a un carril bici que creui  la ciutat


Una segona modificació de pressupost es destinarà a la construcció d’un nou carril bici, que travessarà tota l’Avinguda de Roma, des de la zona de l’Institut Antoni Pous i connectarà amb el Torrent de la Borina. Un tram aproximat de dos quilòmetres que comptarà amb un pressupost addicional de 85.000 euros, uns diners que surten del fons de contingència i del romanent líquid per a despeses generals.


El projecte fa mesos que està sobre la taula, amb propostes de la plataforma ‘Osona amb bici’, però especialment pel que va presentar un grup d’alumnes de l’INS Antoni Pous, guanyador d’un premi de mobilitat sostenible. L’alcalde, Àlex Garrido, va destacar que creu que “ara és el moment i hem d’accelerar els canvis en termes de mobilitat sostenible a la nostra ciutat”.


Des de l’oposició, la CUP va argumentar que estan d’acord amb el crèdit destinat a aquest projecte i van votar a favor. Des del PSC, Toni Poyato va dir que “aquest projecte no ha estat presentat als partits de l’oposició no ha estat debatut. Aquesta forma unilateral d’actuar per part de l’equip de govern no és bona i per això, donada la manca de diàleg, ens abstindrem. Això no vol dir que no hi estiguem d’acord”.

Etiquetes:
Societat