27 d'abril de 2024

Manlleu destina 180.000 euros a empreses afectades per la covid-19

El Pla de Reactivació municipal compta amb dues línies de subvencions per a professionals del sector empresarial manlleu

elter.net 15 d'octubre de 2020 a les 13:18
Les subvencions es podran sol·licitar quan les bases es publiquin al BOPB | elter.net

L’Ajuntament de Manlleu continua amb la necessitat de reactivar el municipi a causa de la crisi del coronavirus i ho farà amb dues línies d’ajudes més a empreses, negocis, autònoms o comerços.


L’impacte de la covid-19 a molts comerços i negocis de la ciutat ha estat molt gran i, per aquest motiu, fa uns mesos el consistori manlleuenc ja va donar ajudes a tots aquells interessats que van presentar correctament la documentació. En els pròxims dies es publicaran les bases per optar a una nova subvenció destinada a “noves línies de negoci”. “Aquesta convocatòria, que comptarà amb un fons de 130.000 euros, va destinada a empreses, comerços o autònoms que preveuen una inversió per potenciar o obrir una nova línia de negoci”, assegura Eudald Sellarès, regidor de Promoció Econòmica, en una entrevista que podreu escoltar el pròxim dimecres al programa de Ràdio Manlleu “A Manlleu Fem Xarxa”. Aquesta convocatòria comprèn justificacions des del 14 de març endavant i hi haurà un topall per empresa de fins a 5.000 euros.


D’altra banda, les subvencions que es van repartir fa uns mesos tindran una segona fase per valor de 50.000 euros. L’objectiu és fomentar l’activitat del teixit empresarial i premiar iniciatives perquè mantinguin i potenciïn l’activitat econòmica del municipi. A més, serveixen per ajudar a les empreses, comerços o autònoms que han patit una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació a conseqüència del coronavirus.


Sellarès explica que en l’anterior convocatòria hi havia casos d’empreses que encara no havien tingut un impacte important a causa de la pandèmia i no van poder justificar el que es demanava a les bases. En part, per aquest motiu es fa aquesta segona fase, on no podran optar a subvenció els negocis que ja van obtenir remuneracions a la primera fase. Aquestes dues convocatòries s’obriran quan les bases es publiquin al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona.

Etiquetes:
Economia i empresa