25 d'abril de 2024

Els Mossos desarticulen a Osona una organització criminal dedicada al tràfic de cocaïna

S'han realitzat escorcolls a diversos domicilis, un d'aquests a Manlleu, i en total s'han detingut 19 persones

elter.net 17 d'octubre de 2020 a les 12:13
La investigació es va posar en marxa el juliol de 2019 | elter.net

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat una organització criminal dedicada al tràfic de cocaïna. Sis germans havien establert a Roda de Ter un dels principals punts de proveïment d’aquesta droga a la Catalunya Central.


Aquesta es distribuïa principalment a la comarca d’Osona, però també al Bages, l’Alt Penedès i fins i tot a la Cerdanya i al sud de França. Al llarg de la investigació s’han detingut 19 persones i s’han intervingut 12 kg de cocaïna, 20 kg d’haixix i més de 300.000 euros en efectiu.  


La investigació es va posar en marxa el juliol de 2019, en aquell moment els Mossos d’Esquadra van detectar a Roda de Ter un important volum de transaccions vinculades amb el tràfic de cocaïna. Els sis germans aconseguien la cocaïna, principalment, de dos homes amb domicilis a Barcelona. La droga, amagada en el doble fons de vehicles, l’emmagatzemaven en diferents punts, on l’adulteraven amb diferents substàncies de tall i així aconseguien augmentar la quantitat d’estupefaents que, finalment, tornaven a vendre a distribuïdors directes. Normalment aquests últims s’encarregaven de recollir les drogues als punts d’emmagatzematge, però en algunes ocasions era el mateix clan familiar qui feia la distribució, amagant la droga en furgonetes i fent-la passar com a transport de mercaderies.   


El 13 d’octubre es va establir un primer operatiu policial que va detenir 9 persones i va realitzar l’entrada i perquisició en 12 domicilis: tres a Roda de Ter, tres a Sant Hipòlit de Voltregà, una a Manlleu, dos a Vic, una a Santa Eugènia de Berga i dues a Barcelona.


Dos dies després, es va establir un segon operatiu que va detenir sis persones més i va fer cinc entrades i escorcolls en domicilis de Manresa, Sant Fruitós de Bages, Àvia, Cardona i Puigcerdà.


En un dels domicilis de Barcelona s’hi van trobar 47.000 euros, pertanyents al pagament dels germans per un dels enviaments que havien rebut feia pocs dies. Aquest fet és una mostra del gran moviment de substàncies estupefaents que el grup portava a terme.


En aquestes intervencions també es van trobar 7,5 kg de cocaïna, 20 kg d’haixix, 195.000 euros en efectiu i una gran quantitat de substàncies de tall i material per a l’embalatge i la distribució.  


Les nou persones detingudes aquest dimarts van passar ahir a disposició judicial davant del jutjat de Vic, que instrueix el cas i que va decretar l’ingrés de presó per a sis d’ells. Els sis detinguts de dijous passaran avui a disposició judicial.  

Etiquetes:
Societat