25 d'abril de 2024

El XXVI Premi de Narrativa Ciutat de Manlleu ja té guanyador

L'acte de lliurament dels premis s'ha ajornat sis mesos a causa de la pandèmia de la covid-19

elter.net 18 d'octubre de 2020 a les 10:52
Eva Font, regidora de cultura; membres del jurat, guanyador i finalistes | elter.net

La regidora de cultura de l’Ajuntament de Manlleu, Eva Font, va ser l’encarregada d’encetar l’acte de lliurament del XXVI Premi de Narrativa Ciutat de Manlleu 2020. L’edició d’enguany ha comptat amb una participació molt alta, 36 treballs han optat al premi manlleuenc, dotat amb 500 euros i la publicació de l’obra per Témenos Edicions.


Després de sis mesos d’espera, s’ha anunciat el guanyador: “El poder de la ficció” del mataroní Enric Casanovas.   


L’esdeveniment havia de tenir lloc el passat mes d’abril, en el marc de la diada de Sant Jordi, però a causa de la pandèmia de la covid-19, es va ajornar.


Finalment, el lliurament d’enguany es va celebrar aquest divendres a la Sala d’Exposicions de Can Puget, amb una cerimònia modesta, sense l’acompanyament d’actuacions, i breu. Tal com va explicar la regidora de cultura, donada la situació actual, es va descartar la possibilitat de fer un acte més gran i concorregut. Això sí, l’esdeveniment va comptar amb l’assistència de Montserrat Llorens i Anna Piella, membres del jurat, que van repartir els reconeixements.


El Premi de Narrativa Ciutat de Manlleu té per objectiu retre homenatge a la literatura com a vehicle de l’expressió humana i incentivar a escriure a la gent que comença i no té cap obra publicada dins els circuits comercials. Els criteris per seleccionar el guanyador són l’ús de la llengua, del vocabulari i l’atenció que provoca el treball, “que et tingui enganxat fins al punt final”. Montserrat Llorens també va comentar la dificultat per decidir el treball guanyador, a causa de l’alt nivell d’aquesta edició.   


Frederic Roig, amb el treball “El sopar”; Alejandra Freijomil, amb “Sense Mapes” i Sebastià Bennassar, autor de “L’Herència”, van ser els tres finalistes. El premi local va quedar desert.

Etiquetes:
Cultura