26 d'abril de 2024

La Policia Local de Manlleu tanca un bar on s'estava fent una festa amb 10 persones

Es tracta de la segona infracció per incompliment de normativa en quatre dies que cometia el propietari del local

ACN/elter.net 21 d'octubre de 2020 a les 10:18
El bar està situat al carrer Sant Jaume | elter.net

La Policia Local de Manlleu va tancar, el passat dissabte, un bar on s'estava fent una festa amb 10 persones. Segons els agents, els assistents estaven compartint una pipa d'aigua, una “sisha”, i tenien música posada.


En arribar al local, situat al carrer Sant Jaume, la policia va desallotjar els assistents i va obrir una acta contra el propietari a qui també se’l va informar que el local havia d'estar tancat. Més tard, el responsable del bar va anar a la prefectura per al·legar que no sabia que no es podia fer una festa si el local estava tancat, però es dóna el cas que el dijous abans ja se li havia explicat perquè havia incomplert una altra normativa. La sanció per incompliment d'aquesta mesura és lleu i implica una multa de fins a 3.000 euros.


La nit del dissabte a diumenge 18 d’octubre, la Policia Local rep una trucada alertant que s’està realitzant una festa a l’interior d’un bar. La patrulla es dirigeix al local, ubicat al carrer Sant Jaume, i comprova que hi ha 10 persones a l’interior fumant “shisha” i amb la música posada. Es parla amb el responsable del local i se li explica que se’ls aixecarà acta per què el seu local hauria d’estar tancat per les noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de covid-19 al territori de Catalunya.


La patrulla els informa que han incomplert diverses normes i que eren coneixedors de les mesures. La del Govern per contenir el brot del coronavirus, aprovada el 15 d'octubre, suspèn les activitats de restauració, en tot tipus de locals i establiments, que es poden prestar exclusivament mitjançant serveis d'entrega a domicili o recollida a l'establiment amb cita prèvia. La diferència entre una infracció lleu i una de greu és la quantitat de persones que es posen en risc, en aquest cas són menys de 15 i per això la sanció és lleu.

Etiquetes:
Societat