27 d'abril de 2024

El mercat setmanal dels dissabte tindrà la meitat de les parades

S'aplica en el context de les mesures de la Generalitat i els comerciants s'aniran alternant durant els caps de setmana

elter.net 23 d'octubre de 2020 a les 13:31
El mercat del dissabte patirà canvis a partir d'aquest cap de setmana | elter.net

A partir d'aquest dissabte, 24 d’octubre, Manlleu redueix al 50% la participació de parades al mercat setmanal dels dissabtes. Aquesta reducció continuarà mentre es mantinguin vigents les mesures aprovades pel Govern de la Generalitat.


L’objectiu principal és el de garantir la reducció de l’aforament dels mercats de venda no sedentària al 30% del seu aforament actual i el distanciament social d'1,5 metres entre la seva clientela. Un cop estudiades diferents opcions i tenint en compte que la ubicació i distribució actual de les parades del mercat dels dissabtes no permet l'ampliació d’espai destinat a zones d’espera, s’ha decidit reduir el nombre de parades autoritzades al 50%. Així, s’allibera la meitat de la superfície destinada al mercat setmanal per tal que la ciutadania i els paradistes puguin organitzar les cues i esperar el seu torn complint amb les mesures de distanciament social i fer les compres amb seguretat.


Per complir amb aquestes mesures s’han contractat el servei de tres auxiliars de control per controlar l’aforament. També es delimitaran les parades de més afluència per facilitar el compliment de la normativa i garantir espai, dins de les parades, per comprar amb seguretat. La participació de les parades al mercat setmanal del dissabte serà alterna, de forma que les que es quedin a casa el primer mercat del dissabte seran les que podran participar el dissabte següent. D'aquesta manera es garantirà igualtat de condicions per a tots els paradistes del mercat. 


Al mercat dels dilluns de moment no es reduirà la participació de parades, ja que l’espai és més ampli i hi ha espai suficient perquè els clients mantinguin la distància. A més, en tractar-se d’un mercat en dia laboral, compta amb menys afluència de visitants. No obstant això, sí que es delimitarà l’accés a les parades de més afluència i es comptarà, també, amb auxiliars de control que s’ocuparan de fer complir les mesures als paradistes i als clients.


Aquestes mesures continuaran actives mentre la Generalitat mantingui les últimes mesures aprovades o en sorgeixin de noves que les modifiquin o substitueixin.

Etiquetes:
Societat