25 d'abril de 2024

Finalitza la sisena edició del programa MARMI de Manlleu

La iniciativa dona competències als participants i contribueix a la millora d'espais de la ciutat

elter.net 24 d'octubre de 2020 a les 10:34
En aquesta edició hi ha participat 30 persones | elter.net

L’Ajuntament de Manlleu ha tancat la sisena edició del MARMI, una iniciativa que té per objectiu donar suport i orientació per a la inserció laboral a persones perceptores de la RGC, Renda Garantida de Ciutadania. La proposta formativa es va iniciar el mes de gener i ha comptat amb la participació de 30 persones.  


Durant aquests mesos s’han portat a terme sessions de treball grupals i individuals, però també pràctiques professionals en l’àmbit local. En l’edició d’enguany s’ha posat especial atenció a les competències i interessos dels participants, ideant un itinerari personalitzat per cadascun d’ells.


Per poder realitzar les tasques que se’ls hi ha encomanat, el grup ha rebut l’ensenyament i l’acompanyament d’una persona experta en l’àmbit on han anat destinats. Els participants han fet labors de manteniment i neteja de les zones comunitàries i també han col·laborat en els horts urbans de la Platja del Dolcet, Can Ramisa i Can Sanglas, entre d’altres.


També han fet pràctiques al banc d’aliments El Sarró. Després d’aprendre el funcionament, la missió i la filosofia del projecte, els participants han col·laborat en tasques pròpies de magatzem i atenció al públic, com per exemple, en la preparació de lots, l’organització de l’espai, l’entrega d’aliments o l’acompanyament de les persones beneficiàries. A més, les pràctiques van coincidir amb el canvi d’ubicació del Sarró. Per aquesta raó, el grup també ha donat suport en tasques de reforma, pintura i arranjament del nou espai.


El programa ha promogut la creativitat dels participants, que detectessin les tasques a desenvolupar i que proposessin idees de millora en cada espai. També en la seva polivalència, amb encàrrecs puntuals de manteniment en diferents espais municipals: trasllat de material, muntatge d’equipaments, neteja de vehicles, entre d’altres.


Professionals i participants fan una valoració positiva de l’experiència. La iniciativa dona competències i habilitats personals i laborals als participants i, a més, les tasques que duen a terme contribueixen a la millora d’espais i recursos de Manlleu.

Etiquetes:
Societat