26 d'abril de 2024

El toc de queda a Catalunya s'aplica entre les 10 de la nit i les 6 del matí

La Generalitat ha explicat que hi haurà excepcions, però aquestes hauran de ser causes de força major

elter.net 25 d'octubre de 2020 a les 20:50
Les multes per ser al carrer sense justificació aniran dels 300 als 6.000 euros | elter.net

El toc de queda a Catalunya serà entre les 10 de la nit i les 6 del matí; durant aquestes hores la ciutadania no podrà sortir al carrer. La Generalitat també ha decidit que els establiments de serveis, comerç minorista i restauració tanquin a les 9 del vespre. En el cas de la restauració, la mesura no inclou el servei a domicili, que es podrà fer fins a les 22 h.


Els esdeveniments públics, les activitats recreatives o esportives també tindran aquesta limitació d'horari. Els únics que podran tancar a les 10 de la nit seran aquells que executin activitats culturals, com ara cinemes, teatres i auditoris i es permetrà la tornada a casa dels assistents fins a les 11 de la nit. La Generalitat també ha explicat que hi haurà excepcions, però aquestes hauran de ser causes de força major o altres situacions de necessitat justificada.


També es podrà passejar el gos fora del toc de queda, de les 4 a les 6 hores de la matinada, això sí, sempre mirant de fer el mínim desplaçament possible, individualment i en un recorregut pròxim al domicili. El toc de queda es fa efectiu avui mateix, però aquesta primera nit els dispositius policials tindran un caràcter "purament pedagògic", segons ha anunciat el conseller d'Interior, Miquel Sàmper. A partir d'aquesta jornada, les multes per ser al carrer sense justificació aniran dels 300 als 6.000 euros.

Etiquetes:
Societat