25 d'abril de 2024

L'art contemporani es reivindica amb la Manlleu Galeria d'Art

La covid-19 ha fet replantejar la mostra, que inclou la digitalització d'obres com a gran novetat

elter.net 28 d'octubre de 2020 a les 17:11
La MGA s'allargarà del 30 d'octubre al 10 de gener | elter.net

La Manlleu Galeria d’Art, que s’inaugura virtualment el divendres 30 d’octubre, celebra la seva setena edició amb una mostra que s’allargarà fins al 10 de gener.


Es tracta d’un projecte transversal compartit entre les regidories de Cultura i Promoció Econòmica, que busca democratitzar l’art contemporani i acostar-lo a la població, alhora que dinamitza els locals buits de la ciutat i els converteix en sales d’exposició temporals. Una de les grans novetats de la MGA d’enguany és la digitalització. En el context actual de la covid-19 s’ha accelerat aquest procés i s’oferiran continguts audiovisuals complementaris a través de la web manlleu.cat/mga i a les xarxes socials.


L’edició d’enguany proposa una ruta pels 8 espais que formen la galeria, tots ells locals comercials buits de Manlleu i que contenen un total d’onze obres, de qualitat de diverses disciplines, d’onze artistes consolidats i emergents com Carl de Jager, els Germans Santilari, Hök, Ramon Surinyac, Anna Viñas, Samuel Salcedo, Marcel Camps i Mercè Iglesias. Aquesta edició digitalitzada, a més, ha incorporat art en digital de la mà de Miguel Andrés, Sabrina Rodríguez i la companyia de dansa La Intrusa.


En aquesta nova edició, marcada per la situació actual de Covid, la ciutat de Manlleu no ha volgut renunciar a una iniciativa artística i cultural que ha consolidat el format i que ja compta amb 7 edicions. La 7a MGA es desenvolupa amb el convenciment que la cultura és segura i contribueix al benestar de la població.


La Manlleu Galeria d’Art, en digital


La MGA 2020 també s'ha adaptat al context actual i ha apostat, per primera vegada, per oferir contingut audiovisual complementari a la mostra. Serà una nova forma de viure i de gaudir de l’art contemporani a través de les pantalles.


Al web manlleu.cat/mga hi haurà un mapa interactiu de Manlleu on es podran veure les entrevistes fetes per Pol Robles, curador de la mostra, amb tots els artistes que hi participen. A més a més de la pàgina web, a l’aparador número 8, a peu de carrer, podrem accedir a les obres en format digital mitjançant codis QR. Aquestes obres també estaran disponibles en format online del 30 d’octubre fins al 10 de gener.

Etiquetes:
Cultura