24 d'abril de 2024

L'art contemporani es reivindica, en temps de covid, amb la Manlleu Galeria d'Art

La mostra converteix els locals buits de la ciutat en sales d'exposició temporals

elter.net 3 de novembre de 2020 a les 09:23
Algunes de les obres exposades també estan en venda | MGA

La MGA, que s'ha inaugurat virtualment i s’allargarà fins el 10 de gener, és un projecte transversal que busca democratitzar l’art contemporani i acostar-lo a la població, alhora converteix els locals buits de la ciutat en sales d’exposició temporals


En el context actual, en què s’ha reivindicat la funció i la seguretat de la cultura, la ciutat de Manlleu es converteix en un museu d’art contemporani en el marc de la setena edició de la Manlleu Galeria d’Art, que compta amb 11 artistes emergents i reconeguts, nacionals i internacionals. Amb l’edició 2020 s’ha accelerat la digitalització de la mostra que, a més de comptar amb la presència habitual als aparadors dels locals en desús, ofereix continguts audiovisuals complementaris a través del web manlleu.cat/mga i les xarxes socials.


En aquesta nova edició, marcada per la situació de covid, la ciutat de Manlleu no renuncia a una iniciativa artística i cultural que ha consolidat el format i que ja compta amb 7 edicions. La 7a MGA es desenvolupa amb el convenciment que la cultura és segura i contribueix al benestar de la població. La finalitat de la mostra es manté intacta i ofereix l’oportunitat al públic de gaudir de l’art i descobrir nous talents. També dona la possibilitat als artistes d’exposar la seva obra i posar-la a la venda i, al mateix temps, la dinamització dels locals comercials desocupats, que estan en venda o lloguer.


La MGA proposa una ruta pels 8 espais que formen la galeria i que contenen un total d’11 obres de qualitat de diverses disciplines d’11 artistes consolidats i emergents com Carl de Jager, els Germans Santilari, Hök, Ramon Surinyac o Anna Viñas, entre d’altres. Aquesta edició digitalitzada, a més, ha incorporat art en digital de la mà de Miguel Andrés, Sabrina Rodríguez i la companyia de dansa La Intrusa.

Etiquetes:
Cultura