26 d'abril de 2024

El Museu del Ter posa en marxa l'eina «Tradueix la teva visita»

La iniciativa té l'objectiu de donar resposta al públic estranger i incentivar-ne la presència

elter.net 8 de novembre de 2020 a les 11:16
Les exposicions es podran visitar en català, castellà i anglès i en més de 100 idiomes diferents | elter.net

El Museu del Ter ha engegat un nou recurs web que permet fer la visita a les exposicions permanents del museu en català, castellà i anglès. També s'ha habilitat una pestanya per accedir fàcilment als recursos de traducció automàtica en línia, que ofereix la possibilitat de traduir el text en més de 100 idiomes diferents.


Encara que el principal visitant del museu no sigui d'origen estranger, aquest públic representa un percentatge significatiu. Per aquesta raó s'ha volgut tirar endavant aquesta iniciativa que, per altra banda, també busca incentivar la presència de visitants estrangers. De moment aquesta nova eina estarà disponible per dues de les exposicions permanents: "La fàbrica de riu" i "La societat industrial". Més endavant, també es preveu incorporar la darrera exposició permanent del museu, anomenada "Els rius mediterranis".


El visitant podrà accedir al recurs web a través d'un codi QR que se situarà a l'inici del recorregut. Tots els textos d'aquestes exposicions han estat numerats per facilitar el seguiment del contingut en qualsevol idioma. El Museu del Ter facilitarà un dispositiu mòbil a aquells visitants que no en tinguin, per poder descoficiar el codi QR. A més, des de l'any passat, l'equipament compta amb wifi gratuït gràcies al projecte europeu WifiEU.


La iniciativa s'ha desenvolupat amb el suport de l'Oficina de patrimoni cultural de la Diputació de Barcelona.

Etiquetes:
Cultura