24 d'abril de 2024

La restauració dona un «cop sobre la taula» i reclama a la Generalitat l'obertura «immediata» dels bars i restaurants

El sector demana poder obrir l'interior dels locals i fixar un horari que permeti fer el servei de sopar

elter.net 11 de novembre de 2020 a les 16:17
Representants del Gremi de la Restauració després d'analitzar la situació del sector | ACN

El Gremi de Restauració s’ha reunit amb una setantena de líders gastronòmics i empresaris de referència del sector per analitzar la situació actual i consensuar propostes i peticions per a les administracions públiques.


En aquest sentit, el gremi ha donat un "cop sobre la taula clar i contundent" per reclamar a la Generalitat la reobertura "immediata" dels bars i restaurants. En concret, s’ha demanat l'obertura no només de les terrasses, sinó també de l’interior dels establiments, així com fixar un horari que permeti que el servei del sopar no es perdi. El sector també ha demanat permetre el consum a la barra si es fan servir tamborets o cadires altes i permís per obrir fins a les onze de la nit. A més, el Gremi de Restauració manté converses amb el Departament de Salut, Empresa i Interior i confia que no es prorrogui el tancament de bars i restaurants, període que finalitza aquest divendres.


Actualment, l’únic recurs que tenen bars i restaurants és el servei a domicili. Per aquest motiu, a principis de mes l’Oficina de Promoció Econòmica de Manlleu va obrir i facilitar a la restauració de Manlleu apuntar-se a un llistat públic per a tota la ciutadania on expliquen quin servei a domicili fan, quins productes poden demanar els clients i quins són els telèfons de contacte.


D’altra banda, també s’han establert unes mesures perquè la reobertura es faci de la manera més segura possible. Entre elles, s’ha demanat que s’imposi una reducció de l'aforament interior fins al 50% sempre que es respecti una distància d'1,5 metres entre comensals de taules diferents. Així mateix, també s’ha afirmat que es prendrà el control de la temperatura i es demanarà la higiene de mans en arribar a l'establiment per part dels clients, als qui se’ls hi demanarà el consentiment per tenir un registre de les persones que assisteixen al bar o al restaurant.

Etiquetes:
Societat