25 d'abril de 2024

Augmenta la preferència per als productes locals i la compra en botigues de proximitat amb la covid-19

Arran de la pandèmia un 19,6% dels catalans han augmentat bastant o molt el seu interès pel producte local

ACN 12 de novembre de 2020 a les 12:50
L'interès pel producte local ha crescut durant la pandèmia | elter.net

La covid-19 ha augmentat la preferència per als productes locals, les botigues de proximitat i els aliments duradors, i també ha fet que els consumidors siguin més sensibles amb el preu.


També s'ha notat un increment de la freqüència a l'hora d'anar a comprar, de la despesa en la compra i una tendència a un major emmagatzematge d'aliments. El consum alimentari s'ha mantingut relativament estable tot i que ha crescut lleugerament en productes com ara la fruita i les verdures. D'altra banda, també s'ha reduït el malbaratament d'aliments, especialment d'aquests dos productes. Així es desprèn de l'estudi sobre l'impacte de la covid-19 en els hàbits alimentaris encarregat pel Departament d'Agricultura.


L'estudi del Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari ha permès identificar canvis en les formes de compra, consum, dieta i malbaratament d'aliments com a conseqüència de la crisi sanitària, que en molts casos han vingut per quedar-se, segons ha assenyat la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, durant la presentació del treball.


Un 20% dels catalans augmenta el seu interès pel producte local a causa de la covid-19


Entre els canvis d'hàbits detectats, destaquen que un 19,6% dels catalans ha augmentat bastant o molt el seu interès pel producte local. Així mateix, un 5,3% dels catalans ha disminuït la compra d'aliments en hipermercats i supermercats, mentre un 4,8% han augmentat la compra a les botigues d'aliments de barri.


Altrament, un 20% dels catalans ha reduït la seva freqüència de compra d'aliment. Per reduir el contacte amb la gent, un 77,50% dels consumidors fan la compra una vegada a la setmana o menys, mentre abans de la pandèmia eren el 57,10%. L'estudi també posa de relleu que un 23% dels catalans ha augmentat bastant o molt la seva despesa en la compra d'aliments amb la covid-19, mentre un 16,6% ha augmentat bastant o molt l'emmagatzematge d'aliments en les seves llars. El treball també ha constatat que el consumidor és ara més sensible amb el preu dels aliments.

Etiquetes:
Economia i empresa