24 d'abril de 2024

La CUP exigeix noves i prioritàries polítiques d'habitatge a Manlleu

Asseguren que el govern no ho considera «un dret bàsic» i que moltes persones es veuen «abocades a l'ocupació»

Raimon Roma 24 de novembre de 2020 a les 16:50
La CUP explica que a la ciutat hi ha 1.100 habitatges buits a Manlleu | elter.net

Membres de la CUP Manlleu van presentar aquest dilluns en una roda de premsa la campanya “Busco pis a Manlleu: Un lloguer pels núvols, un sou per terra”, amb l’objectiu de reivindicar noves polítiques d’habitatge municipals en una ciutat on asseguren que hi ha “1.100 habitatges buits”.


“A Manlleu no hi ha cap pla ni política municipal d’habitatge. Només resolen, temporalment, alguna situació d’urgència que arriba a través de serveis socials”, afirmava Flory Martínez. El partit assegura que cal una acció clara i prioritària per al desenvolupament i la promoció d’habitatge de protecció oficial de lloguer, així com reobrir l’oficina local d’habitatge, sancionar els bancs que incompleixin l’obligació de fer lloguer social o cobrar un recàrrec de l’IBI als propietaris dels pisos buits, aquest darrer punt, quelcom que ja s’ha tirat endavant en els últims mesos en el consistori.


La portaveu de la CUP, Maira Costa, va destacar que a Manlleu hi ha 42 persones que esperen habitatge a través de la mesa d’emergència, “des de fa mesos”, i destaca també que “hi ha notificats oficialment 300 pisos buits a Manlleu, però nosaltres pensem que hi ha molts més”. Posant d’exemple aquestes dues situacions, Costa subratlla que “això provoca que moltes persones es vegin abocades a l’ocupació”.


El partit polític recull, en un tríptic, les apostes que presenten en matèria d’habitatge per Manlleu i també informació per les persones més afectades i amb risc de perdre l’habitatge o amb amenaça de desnonament. També expliquen què s’hauria de fer en cas de ser propietari d’un pis buit o si hi ha dificultats per trobar un habitatge per a lloguer a un preu raonable. Aquest dimarts presentaran una moció al ple ordinari del mes de novembre de l’Ajuntament de Manlleu.

Etiquetes:
Política Municipal