27 d'abril de 2024

Programa d'actes a Manlleu amb motiu del 25N: Dia internacional contra les violències masclistes

Helga Masramon, tècnica d'Igualtat i Anna Casals, d'Un Pas Més, faran una tertúlia a l'informatiu (19h) de Ràdio Manlleu

elter.net 25 de novembre de 2020 a les 09:30
Els actes s'allargaran fins al pròxim mes de desembre | elter.net

Aquest dimecres, 25 de novembre, es commemora el Dia internacional contra les violències masclistes. A Manlleu s’han organitzat un seguit d’actes que s’allargaran fins al mes de desembre.


Aquest  dia se celebra des de fa 60 anys, en honor a les germanes Mirabal, tres activistes polítiques i membres actives de la resistència que van ser assassinades. A Manlleu, cada any es realitzen diversos actes per rebutjar qualsevol mena de violència masclista i enguany, en context de covid-19, una de les activitats programades és una tertúlia a l’informatiu “Manlleu al dia” de Ràdio Manlleu aquest dimecres a les 19h. Helga Masramon, tècnica d’Igualtat de l’Ajuntament de Manlleu i psicòloga del SIAD i Anna Casals, fundadora de l’associació Un Pas Més i membre d’entitats com La Xinxa o Dones Solidàries, parlaran sobre les violències masclistes, la situació a Manlleu i l’apoderament de les dones.


L’alumnat del cicle d’Integració Social de l’Instiut Antoni Pous, a través de les seves xarxes socials, llegiran un manifest titulat “Els temps segueixen canviant”. Diumenge, a les 19h, en el marc del Cicle Gaudí de cinema, projecció de la pel·lícula “L’ofrena”, dirigida per Ventura Durall. El film, un thriller psicològic, narra la història de la Violeta, una prestigiosa psiquiatra que rep una inesperada visita al consultori. A la plaça Fra Bernadí, a partir de les 18h, entitats de l’esquerra independentista de Manlleu organitzen una encesa de torxes en memòria de les 25 dones assassinades als Països Catalans. En el mateix acte, el SEPC Manlleu llegirà el manifest del 25N.


Al desembre, les activitats relacionades amb el 25N continuen. El dia 3, xerrada titulada “Ecofeminisme: situació actual climàtica i d’emergència social”, a càrrec de Federica Ravera. Es farà a través de la plataforma Zoom. Finalment, el dissabte 5 de desembre, teatre. Representació de l’obra “Degenérate mucho”, a càrrec de la companyia Les XL. Es farà a l’Espai Rusiñol, l’entrada serà gratuïta i caldrà fer una reserva prèvia.

Etiquetes:
Societat