26 d'abril de 2024

Campanya de donació de sang a Manlleu

Es farà aquest dissabte, 28 de novembre, a la sala d'exposicions de Can Puget

elter.net 26 de novembre de 2020 a les 09:50
La campanya es farà a la sala d'exposicions de Can Puget | elter.net

Des de l’inici de la pandèmia, Manlleu acull mensualment una jornada de donació de sang a Can Puget. Aquest mes serà el dissabte 28 de novembre i es podrà donar en horari de 10 a 14h  i de 17 a 21h.


Durant aquest any, a Manlleu, s’han fet més 684 donacion, que representen 56 vegades més que en tot l’any anterior. Després dels mesos d’estiu, el Banc de Sang anima la ciutadania a mantenir el ritme de  donacions. Els mesos de juliol i agost es van reactivar les operacions i tractaments ajornats durant els mesos inicials de la pandèmia i l’ús de sang també van créixer.


Donació de plasma de persones que han superat la Covid-19


A més de la donació de sang, el Banc de Sang va iniciar des de l’inici de la pandèmia la cerca de persones que hagin superat la covid-19 per donar plasma. Aquest component sanguini de persones que han superat el virus  serveix per a tractar malalts actuals i millorar la seva evolució.


Per participar en l’estudi cal entrar a la pàgina web de Donar Sang i emplenar el formulari. Després, l’equip mèdic del Banc de Sang es posarà en contacte amb els interessats per confirmar que poden fer  la donació de plasma. Els criteris per participar són tenir entre 18 i 65 anys i pesar més de 50 quilos, no haver estat transfós, haver superat la malaltia fa més de 28 dies i menys de 3 mesos i, en el cas de les dones, no estar embarassada.

Etiquetes:
Societat