26 d'abril de 2024

«Tenim identificats un grup de joves delinqüents locals que actuen amb una impunitat incomprensible»

L'alcalde, Àlex Garrido, reclama que institucions judicials i legislatives operin amb més contundència

Raimon Roma 27 de novembre de 2020 a les 13:21
Durant el confinament van augmentar els fets delictius | elter.net

Durant els últims mesos a Manlleu s’ha evidenciat un augment de fets delictius que han generat situacions d’inseguretat i de controvèrsia entre la població. Fa uns dies, la Policia Local va sortir al pas amb un comunicat lamentant les infraccions que contribuïen “a donar una mala imatge de la ciutat”.


L’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, va afirmar a Ràdio Manlleu aquest dijous que “les xifres de delinqüència a Manlleu, comparades amb altres anys, son més baixes, com també ho són així respecte d’altres municipis de la mateixa tipologia i dimensió que el nostre”. No obstant això, el batlle afirmava que tenen identificats un grup de joves que delinqueix de forma reiterada i que, a més, ho fan “amb absoluta impunitat”. Amb això, el batlle recalcava que “hi ha joves que han comès deu o dotze delictes en un sol mes i continuen actuant amb una impunitat que, a més a més, els torna més valents”.


Des del consistori i la Policia Local tenen identificats i saben qui son aquest grup de joves locals que delinqueixen de manera reiterada. Tot i arrestar-los i posar-los a disposició judicial, de seguida tornen a ser al carrer i continuen cometent actes delictius. Garrido afirma que l’esperança és “que l’acumulació de denúncies acabi comportant una pena de presó”. Aquest grup de persones son els responsables dels robatoris a comerços, a domicilis particulars, la crema de contenidors o de les màfies d’ocupacions de pisos. El batlle reclama “canvis judicials i legislatius” per posar fi a la problemàtica. Assegura que la impunitat amb què cometen delictes “genera frustració a la ciutadania i a la classe política de l’Ajuntament”.


Les xarxes socials generen més ressò i sensació de seguretat


“Si es pengen imatges a les xarxes, el ressò s’amplifica i els comentaris de la gent fan créixer la bola”, subratlla Àlex Garrido, afegint que “entre tots ens hauríem de plantejar l’ús que fem d’aquestes plataformes”. En els últims mesos, s’han fet virals imatges de la crema de contenidors i, sobretot, la d’un robatori amb violència a la botiga de telefonia mòbil Orange del Passeig de Sant Joan. “De fets delictius n’hi ha, n’hi ha hagut sempre i continuaran havent-hi”, diu el batlle, afegint que “la percepció no es tradueix en les dades reals que ens faciliten la Policia Local i els Mossos d’Esquadra”.


Treball de prevenció a peu de carrer


Des del consistori asseguren que una de les tasques que han de realitzar per evitar que es produeixin actes delictius com els explicats passa per fer un treball de carrer. Un treball de detecció de joves que tinguin més problemes d’integració al seu entorn i “ser capaços d’oferir-los noves oportunitats”, com destaca Àlex Garrido, que argumenta dient que “no és una feina que solucioni el problema d’un dia per l’altra, sinó que dona els fruits al llarg d’uns anys”.

Etiquetes:
Societat