24 d'abril de 2024

Nous habitatges al solar que ocupen els pisos de Can Garcia

Es preveu que a principis del 2021 comenci l'enderrocament del segon bloc

elter.net 28 de novembre de 2020 a les 10:13
Les pròximes setmanes es treballarà per deixar-ho tot a punt per a l'enderrocament | elter.net

El projecte d’enderroc dels pisos de Can Garcia encara l’etapa final. Un cop finalitzin les obres, s’hi construiran nous habitatges. L’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, va explicar que durant les pròximes setmanes es portaran a terme els treballs per retirar tot el cablejat i desmuntar els ascensors que encara estaven en funcionament.


L’enderrocament del segon bloc de pisos de Can Garcia es preveu que comenci el gener del 2021. D’aquesta manera es tancaria un procés que va començar el 2006, quan el projecte va entrar a la Llei de Barris, i que s’ha allargat fins al dia d’avui, sobretot, per la dificultat de reubicar a les persones que hi vivien.


En l’acord firmat amb Incasòl, empresa guanyadora de l’adjudicació, ja hi havia una clàusula per recuperar part de la despesa “majúscula” generada per aquests enderrocaments, que en total ascendeix a uns 16 milions d’euros. En l’espai que abans ocupaven els pisos de Can Garcia, hi aniran nous blocs.


Àlex Garrido va explicar que aquests habitatges aniran determinats per la Llei d’Urbanisme de Manlleu, que no contempla pisos de tanta alçada. Uns pisos que han de servir per dinamitzar el barri i per donar resposta a la necessitat d’habitatge disponible que té Manlleu. L’alcalde va acabar dient que aquesta “és la millor opció per Manlleu i pel barri”.              

Etiquetes:
Societat