24 d'abril de 2024

Manlleu se suma a la celebració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora

Ràdio Manlleu oferirà un programa especial conduït pel periodista i membre del PEC Manlleu, David Osa

elter.net 28 de novembre de 2020 a les 18:20
Enguany Manlleu s'ha adherit a l'Associació Internacional de Ciutats Educadores | elter.net

Manlleu comptarà amb diverses accions divulgatives per celebrar el Dia Internacional de la Ciutat Educadora, que tindrà lloc el proper dilluns 30 de novembre. La col·locació d’una pancarta al balcó de l’Ajuntament anunciarà l’inici de la jornada.


Entre les accions més destacades hi trobem el repartiment de l’origami “Jo em comprometo”, que es donarà als nens i nenes d’Educació Primària de les escoles del municipi. Es tracta d’un joc de papiroflèxia on s’hi recullen un seguit de valors per fomentar la bona convivència i la cura de la ciutat.


Ràdio Manlleu també hi participarà amb un programa especial que s’emetrà el mateix dilluns. El periodista i membre del grup impulsor del PEC Manlleu, David Osa, és l’encarregat de conduir el programa. L’emissió començarà a les cinc i s’allargarà fins a les set de la tarda. Dues hores carregades de contingut.


Durant la darrera setmana, els responsables d’aquesta proposta han realitzat vint entrevistes a persones d’àmbits molt diferents. Pels micròfons hi ha passat membres d’entitats esportives, de la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA, del Museu del Ter, de l’Escola d’Adults, entre d’altres. Tal com explica David Osa, l’educació no només es rep al grup familiar i als centres educatius, sinó que aquesta arriba als infants des de molts llocs diferents.  


A més, enguany se celebra el 30è aniversari de la Carta de Ciutats Educadores, el document fundacional sobre el qual s’ha vertebrat aquest moviment, que pretén situar l’educació com a eina de transformació social i de millora de la vida comunitària. Recentment s’ha actualitzat la Carta per reforçar temes com la qüestió de gènere i la sostenibilitat, donar més pes a la cultura i incorporar la bretxa digital i el big data. Coincidint amb la celebració, el proper 3 de novembre es presentarà la nova versió.  


Manlleu s'ha adherit a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) aquest 2020. D’aquesta manera se segueix el camí que va començar amb la creació del Projecte Educatiu de Ciutat de Manlleu (PEC Manlleu), que engloba els diversos agents educatius de la ciutat i promou la participació de la ciutadania en aquest àmbit.

Etiquetes:
Societat