25 d'abril de 2024

Proves diagnòstiques per a la contenció de la covid-19 a Manlleu

El tempteig servirà per conèixer el nivell de contagi al municipi i detectar casos asimptomàtics

elter.net 29 de novembre de 2020 a les 10:05
Imatges del cribratge a Manlleu que es va iniciar al setembre | ACN

El 3 i 4 de desembre s’instal·laran àrees sanitàries de proves TAR (Test Antígens Ràpid) al CAP Manlleu. L’objectiu d’aquest tempteig és conèixer amb més detall el nivell de contagi de la covid-19 al municipi i detectar possibles casos asimptomàtics. Per aconseguir aquests resultats és imprescindible la col·laboració de la ciutadania.


Les persones que es vulguin fer el test ràpid hauran d’acudir al CAP Manlleu, situat al carrer del Castellot,  el dijous 3 de desembre, de 14 a 19 h, o el 4 de desembre de 9 a 13 h. Es podran fer la prova aquells veïns i veïnes de Manlleu que siguin majors de 16 anys. Caldrà facilitar el nom, cognoms, adreça, telèfon i, si se’n disposa, presentar la Targeta Sanitària Individual. La prova és gratuïta.   


El procediment del test d’antígens és similar al d’una PCR, es pren una mostra de la mucosa, del nas i de la gola, que s’obté amb l’ajuda d’un bastonet. La gran diferència és la rapidesa amb què s’aconsegueixen els resultats, uns 20 minuts després d’haver fet la prova. Per a més informació es pot trucar al CAP Manlleu al 938 506 484. L’horari d’atenció és de 8 del matí a 9 de la nit, de dilluns a divendres. En la darrera setmana a Manlleu s'han detectat 50 casos nous de positius de covid-19, 37 menys que la setmana anterior.


 


 

Etiquetes:
Societat